Ξένα Χρηματιστήρια
26-02-2021 | 16:59

Απώλειες στη Wall Street με την προσοχή στραμμένη στο Κογκρέσο

Newsroom
Μοιράσου το
Απώλειες στη Wall Street με την προσοχή στραμμένη στο Κογκρέσο

Απώλειες σημειώνει την Παρασκευή η Wall Street -με το βλέμμα στραμμένο προς το Κογκρέσο και την αναμενόμενη ψήφιση του σχεδίου Μπάιντεν ύψους 1,9 τρισ. για την ανακούφιση της οικονομίας- ενώ προέρχεται από μια ημέρα απωλειών, ιδιαίτερα για τον Nasdaq που σημείωσε τις χειρότερες ημερήσιες απώλειες από τον Οκτώβριο.

Έτσι, o δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 0,97% στις 31.097 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 0,31%, στις 3.814, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,10% στις 13.106.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο προς το Κογκρέσο, όπου αναμένεται σήμερα να τεθεί σε ψηφοφορία το πρόγραμμα ενίσχυσης της οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, και να σταλεί για υπογραφή από τον Τζο Μπάιντεν μέχρι τις 14 Μαρτίου. Ο χρόνος πιέζει λόγω της λήξης προγραμμάτων επιδότησης εκατομμύρια αμερικάνων ανέργων που θα μείνουν εκτός οικονομικής αρωγής από το κράτος. Η διαδικασία ωστόσο δεν προχωρά χωρίς εμπόδια καθώς το άρθρο για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 15 δολάρια την ώρα, συναντά αντιδράσεις από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους αντιπροσώπους, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι κάθε «Δημοκρατική» ψήφος είναι απαραίτητη για να εγκριθεί το σχέδιο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, ο Τζο Μπάιντεν είναι «απογοητευμένος με αυτή την εξέλιξη».

Εν τω μεταξύ, υποχώρησε από το υψηλό 1 έτους η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, αν και παραμένει πάνω από το 1,45%, μετά από την εκτόξευση της στο 1,6% κατά τη χθεσινή διαπραγμάτευση. 

Σε εταιρικό επίπεδο, η πανδημία έχει φέρει αλλαγές και τον επιχειρηματικό «χάρτη» με εταιρείες delivery όπως η DoorDash να επωφελούνται από το stay-at-home πνεύμα της περιόδου. Έτσι η εταιρεία ανακοίνωσε 970 εκατ. δολάρια έσοδα για το δ’ τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις της αγοράς. Η μετοχή της ωστόσο χάνει 3,15%. 

Αντίστοιχα, ιστορικό υψηλό άγγιξε η μετοχή του Twitter, με τους επενδυτές ωστόσο να εκφράζουν επιφυλάξεις. Την Παρασκευή η μετοχή της κυμαίνεται στο +3,20%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.