Σε ιστορικό υψηλό το Twitter - Αλλά ανησυχούν οι επενδυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ιστορικό υψηλό το Twitter - Αλλά ανησυχούν οι επενδυτές
H μετοχή εκτινάχθηκε την Πέμπτη σε ιστορικό υψηλό επίπεδο.

Οι επενδυτές έχουν ένα νευρικό ενθουσιασμό για το Twitter.

H μετοχή εκτινάχθηκε χθες σε ιστορικό υψηλό επίπεδο, μια αχτίδα φωτός σε μια αγορά που βρίσκεται σε πτώση, αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε μεγαλόπνοους στόχους για τα έσοδα της.

Η Twitter αναμένει να επεκτείνει τη βάση των καθημερινών χρηστών της σε 315 εκατομμύρια και να διπλασιάσει τα ετήσια έσοδα της ως το τέλος του 2023. Η εταιρεία επεξεργάζεται επίσης την ιδέα να προβλέπει οι χρήστες να πληρώνουν για εγγραφή στους αγαπημένους τους λογαριασμούς, κάτι το οποίο ονομάζει Super Follows.

Αλλά μετά την ραγδαία άνοδο, οι επενδυτές αρχίζουν να γίνονται επιφυλακτικοί.

«Σε τεχνική βάση, το πρόβλημα είναι ότι αρχίζει να αγοράζεται υπερβολικά», είπε για τη μετοχή της εταιρείας ο αναλυτής Matt Malley στο CNBC.

O Malley σημείωσε πως την τελευταία φορά που o Δείκτης Σχετικής Δύναμης της μετοχής, αυξήθηκε τόσο πολύ, υπέστη διόρθωση. Ο δείκτης RSI ήταν ξανά τόσο ψηλά το 2018, κάτι που προηγήθηκε μιας μείωσης 40% στη τιμή της μετοχής σε λιγότερο από 6 μήνες.

Αντίστοιχες ανησυχίες εξέφρασε και η Nancy Tengler, επικεφαλής επενδύσεων στην Laffer Tengler Investments.

«Έχουμε στην κατοχή μας την μετοχή και την πουλάμε τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες», δήλωσε. «Θεωρώ πως πολλά από τα καλά νέα έχουν ήδη αντανακλαστεί στην μετοχή της εταιρείας».

Αν και δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να την αγοράσει κάποιος, η Tengler πιστεύει πως θα υπάρχουν καλύτερες ευκαιρίες στο μέλλον.

Η τιμή της μετοχής έχει αυξηθεί 38% φέτος, ξεπερνώντας σε «ταχύτητα» το Facebook, το Snap και το Pinterest.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider