Κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές - Οι δηλώσεις Πάουελ στο επίκεντρο της προσοχής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές - Οι δηλώσεις Πάουελ στο επίκεντρο της προσοχής
Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της FED επέδρασαν θετικά στο επενδυτικό κλίμα

Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της FED Τζερόμ Πάουελ –αλλά και η αναμονή για την συνέχεια τους σήμερα- επέδρασαν θετικά στο επενδυτικό κλίμα, το ίδιο και τα θετικά στοιχεία για τη γερμανική οικονομία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 έκλεισε με κέρδη 0,45% στις 413 μονάδες.
O DAX στη Φραγκφούρτη κέρδισε 0,83% στις 13.979.
Ο FTSE 100 του Λονδίνου κατέγραψε άνοδο 0,56%, στις 6.663.
Ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε κέρδη 0,29% στις 5.796.
Ο Ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε 0,20% στις 8.269 ενώ αντίστοιχα ο FTSE MIB στην Ιταλία κέρδισε 0,71% στις 23.102.

Κατά την ενημέρωση για εξαμηνιαία οικονομική πολιτική την Τρίτη, ο Πάουελ δήλωσε πως η οικονομία των ΗΠΑ απέχει αρκετά από τους στόχους της σε πληθωρισμό και εργασιακά. Όπως επισήμανε, παρά την απότομη άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων που προκαλεί φόβους για αύξηση του πληθωρισμού υπάρχει ακόμη υποτονικότητα και το outlook είναι «εξαιρετικά αβέβαιο».

Η μετοχή της AstraZeneca σημείωσε άνοδο 1,74% παρά τις αρχικές απώλειες, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι σχεδιάζει να παραδώσει λιγότερα από τα μισά εμβόλια κατά της COVID-19 απ’ όσα έχει δεσμευθεί το δεύτερο τρίμηνο, όπως δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ στο Reuters.

Στο μέτωπο της οικονομίας, η γερμανική στατιστική αρχή Destatis ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 0,3% το τέταρτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider