Ευρωπαϊκές αγορές: Κινούνται σε θετικά επίπεδα μετά τις δηλώσεις Πάουελ (Fed)

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαϊκές αγορές: Κινούνται σε θετικά επίπεδα μετά τις δηλώσεις Πάουελ (Fed)
Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο, με οδηγό τις μετοχές των ταξιδιωτικών εταιρειών.

Με θετικά πρόσημα και ήπια κερδοφορία πραγματοποιούνται οι συναλλαγές στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξοι μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ, αλλά και τις ανακοινώσεις των θετικών στοιχείων για τη γερμανική οικονομία.

Κατά την ενημέρωση για εξαμηνιαία οικονομική πολιτική την Τρίτη, ο Πάουελ δήλωσε πως η οικονομία των ΗΠΑ απέχει αρκετά από τους στόχους της σε πληθωρισμό και εργασιακά. Όπως επισήμανε, παρά την απότομη άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων που προκαλεί φόβους για αύξηση του πληθωρισμού υπάρχει ακόμη υποτονικότητα και το outlook είναι «εξαιρετικά αβέβαιο».

Όσον αφορά στη Γερμανία, το ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,3% στο δ΄τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις.

Συγκεκριμένα, στις 15:00, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο κατά 0,44%, με οδηγό τις μετοχές των ταξιδιωτικών εταιρειών οι οποίες καταγράφουν άνοδο 0,8%, την ώρα που οι μετοχές των media σημειώνουν πτώση 0,9%.

  • Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 0,76%, στις 13.970 μονάδες.
  • Στο Παρίσι, ο CAC 40 κινείται ανοδικά 0,12%, στις 5.786 μονάδες.
  • Ο FTSE 100 του Λονδίνου καταγράφει άνοδο 0,19%, στις 6.638 μονάδες.
  • Στην Ιταλία ο FTSE MIB αντίστοιχα σημειώνει άνοδο 0,53%, στις 23.060 μονάδες.

Το πρωί της Τετάρτης, κέρδη κατέγραφαν οι: Accor, Wolters Kluwer, Lloyds, William Hill, Metro Bank, Reckitt Benckiser και Iberdrola.

Η μετοχή της AstraZeneca σημείωσε πτώση 1,3% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι σχεδιάζει να παραδώσει λιγότερα από τα μισά εμβόλια κατά της COVID-19 απ’ όσα έχει δεσμευθεί το δεύτερο τρίμηνο, όπως δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ στο Reuters.

Η γερμανική στατιστική αρχή Destatis δήλωσε ότι το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 0,3% το τέταρτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider