Με θετικό πρόσημο και ήπια κέρδη ξεκίνησαν οι συναλλαγές στις ευρωπαϊκές αγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με θετικό πρόσημο και ήπια κέρδη ξεκίνησαν οι συναλλαγές στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε θετικά επίπεδα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, καθώς επικρατεί ήπια αισιοδοξία για τις εξελίξεις στο «μέτωπο» της πανδημίας Covid-19, την οικονομική ανάκαμψη και τα έσοδα.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει οριακή άνοδο κατά 0,2% στο άνοιγμα των αγορών, με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο να οδηγούν τα κέρδη με άνοδο 1,9%, την ώρα που οι μετοχές τεχνολογίας σημείωσαν πτώση 0,9%.

  • Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημειώνει πτώση 0,21%, στις 13.920 μονάδες.
  • Στο Παρίσι, ο CAC 40 κινείται ανοδικά 0,14%, στις 5.775 μονάδες.
  • Ο FTSE 100 του Λονδίνου καταγράφει άνοδο 0,32%, στις 6.633 μονάδες.
  • Στην Ιταλία ο FTSE MIB αντίστοιχα σημειώνει άνοδο 0,32%, στις 23.082 μονάδες.

Παράλληλα, οι μετοχές στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφουν κέρδη, μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης για το πώς και πότε θα αρχίσει η άρση των «κορονό - περιορισμών». Η άρση θα είναι σταδιακή, όμως θα έχουν ολοκληρωθεί έως και την 21η Ιουνίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Δευτέρας.

Στα οικονομικά δεδομένα της ημέρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιταλία για το Δεκέμβριο του 2020 αυξήθηκαν σε ετήσιο επίπεδο κατά 7% και σε μηνιαίο επίπεδο κατά 1,7%.

Οι βιομηχανικές πωλήσεις υποχώρησαν για το Δεκέμβριο κατά 0,5% σε ετήσιο επίπεδο, ενώ κατέγραψαν αύξηση 1% σε μηνιαίο επίπεδο.

Εξάλλου, το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία ανήλθε στο 5,1%, με ετήσια αύξηση 1,3% και με άνοδο 0,3% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2020, κοντά σε υψηλό 5ετίας, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ακόμα, ανακοινώθηκαν 599.000 κενές θέσεις εργασίας για το διάστημα Νοεμβρίου - Ιανουαρίου, αυξημένες κατά 64.000 σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών του Reuters.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η HSBC ανακοίνωσε την Τρίτη πως εγκατέλειψε τον στόχο της επίτευξης απόδοσης ενσώματων ίδιων κεφαλαίων στο 10%-12%, «ρίχνοντας» τον σχετικό πήχη στο 10%.

Ακόμα, η τράπεζα γνωστοποίησε πως θα καταβάλλει μέρισμα 0,15% δολαρίων ανά μετοχή, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2019.

Σημειώνεται πως τα ετήσια κέρδη της HSBC υποχώρησαν κατά 34% για το σύνολο της χρήσης του 2020, ενδεικτικό των πιέσεων της πανδημίας του κορονοϊού στα οικονομικά μεγέθη της τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider