Επιστρέφει στα κέρδη η Wall Street - Πιστή στις «ενέσεις» ρευστότητας η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιστρέφει στα κέρδη η Wall Street - Πιστή στις «ενέσεις» ρευστότητας η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Ανοδικά κινούνται και οι 3 βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, ακολουθώντας μια κερδοφόρα ημέρα συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ανοδικά κινούνται και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, ακολουθώντας μια κερδοφόρα ημέρα συναλλαγών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αν και η χθεσινή συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη, επεφύλασσε τις μεγαλύτερες απώλειες που καταγράφηκαν μέσα στο Φεβρουάριο, κάτω από το βάρος των αρνητικών ανακοινώσεων για ανεργία και εταιρικά αποτελέσματα.

Αναλυτικά οι δείκτες της Wall Street:

Ο βιομηχανικός Dow Jones, κερδίζει 0,12%, στις 32.529 μονάδες.
Ο ευρύτερος S&P 500, σημειώνει άνοδο 0,16%, στις 3.921 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq αντίστοιχα καταγράφει κέρδη 0,33%, στις 13.911 μονάδες.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, σε δηλώσεις της υποστήριξε την ανάγκη να δοθεί ένα μεγάλο πακέτο στήριξης για να ενισχυθεί η οικονομία. «Το αντίτιμο του να κάνεις πολύ λίγα, είναι μεγαλύτερο από το αντίτιμο του να κάνεις κάτι μεγάλο», δήλωσε. «Πιστεύουμε πως μακροπρόθεσμα τα οφέλη θα είναι μεγαλύτερα από τα κόστη», πρόσθεσε, ενώ οι ανησυχίες για την άνοδο των πληθωριστικών πιέσεων σε ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη, δεν έχουν κοπάσει.

Το πακέτο των 1,9 δισ. δολαρίων που έχει διακηρύξει ο Τζο Μπάιντεν για την τόνωση της οικονομίας, προβλέπεται να περάσει από κρίση στο Κογκρέσο μέχρι τις 14 Μαρτίου. Ο Αμερικανός πρόεδρος, αναμένεται σήμερα στην διάσκεψη των G7, να ανακοινώσει την πρόθεση του οι ΗΠΑ να καταβάλουν 4 δισ. δολάρια, προς ενίσχυση των εμβολιαστικών προσπαθειών διεθνώς, ενώ το αίσθημα της ικανοποίησης από την πορεία του σχεδίου εμβολιασμών στις ΗΠΑ, ενισχύεται σταθερά από βδομάδα σε βδομάδα.

Στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, το Βitcoin κινείται από ρεκόρ σε ρεκόρ, σπάζοντας και το φράγμα των 52.000 δολαρίων, συνεχίζοντας να «κεφαλαιοποιεί» την υποστήριξη από την Tesla και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, με τις πρόσφατες δηλώσεις του Elon Musk να κάνουν λόγο για «μια λιγότερο χαζή εκδοχή του χρήματος».

Πλήγμα δέχτηκε η Uber μετά από την ανακοίνωση απόφασης βρετανικού δικαστηρίου, που υποχρεώνει την εταιρεία να αναγνωρίσει τους οδηγούς που συνεργάζονται με την πλατφόρμα, ως εργαζόμενους. Η μετοχή της κινείται οριακά -0,04%.

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, η Dropbox ξεπέρασε τις προβλέψεις για το τρίμηνο, κατά 4 σεντς κέρδος ανά μετοχή, φτάνοντας συνολικά στα 28 σεντς, ενώ ξεπέρασε τις προβλέψεις και όσον αφορά στα έσοδα της. Η μετοχή της χάνει 3,28%.

Οι μετοχές της Deere σημειώνουν κέρδη 10,31% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή 3,87 δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 2,14 δολάρια, και έσοδα 9,1 δισ. δολάρια, αντί για 7,2 δισ. δολάρια που προέβλεπε η αγορά.

Η TripAdvisor ανακοίνωσε μια απώλεια 41 σεντς στα κέρδη ανά μετοχή, για το δ’ τρίμηνο, ξεπερνώντας έτσι τις προβλέψεις για απώλεια 23 σεντς ανά μετοχή. Η μετοχή της ενισχύεται 5,28%.

Η Novavax κερδίζει 5,33% στη μετοχή της μετά από την ανακοίνωση πως υπέγραψε συμφωνία για την παράδοση 1,1 δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της ενάντια στο κορονοϊό.

Η Under Armour κερδίζει 1,71% στην μετοχή της, αφότου η Oppenheimer αναβάθμισε την μετοχή της σε Outperform από Perform.

H Clorox κερδίζει 1% αφότου η Atlantic Equities αναβάθμισε την μετοχή της σε Overweight από Neutral.

H Kraft Heinz χάνει 2,08% στη μετοχή της αφότου η JPMorgan υποβάθμισε το «χαρτί» σε Neutral από Overweight.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider