Wall Street: Ανεργία και Walmart έφεραν απώλειες στους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ανεργία και Walmart έφεραν απώλειες στους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες

Με αρνητικό πρόσημο και απώλειες ολοκληρώθηκε η συνεδριάση της Πέμπτης ατην Wall Street, με φόντο τις αποθαρρυντικές ανακοινώσεις του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας για τα στοιχεία που αφορούν την ανεργία, καθώς και των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου της Walmart.

Έτσι οι δείκτες, αναλυτικά, διαμορφώνονται ως εξής:

O Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,38%, στις 31.493 μονάδες.
O S&P 500 έχασε 0,44%, στις 3.914 μονάδες.
O Nasdaq επίσης υποχώρησε κατά 0,72%, στις 13.865 μονάδες.

Αναλυτικότερα στα μάκρο της ημέρας, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξηση σε διάστημα ενός μήνα σημείωσαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, όπως παρουσιάζονται στην καθιερωμένη ανακοίνωση των στοιχείων, κάθε Πέμπτη, από το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις ανήλθαν στις 861.000, αντί για 773.000 που αναμενόταν. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την διακοπή του σερί μείωσης του αριθμού αιτήσεων επί τρεις συνεχείς εβδομάδες.

Ο αριθμός των ανέργων που αναζητούν οικονομική βοήθεια από το κράτος, πλέον, είναι 6,7 φορές μεγαλύτερος από ότι ήταν στα προ-πανδημίας επίπεδα, ενώ συνολικά υπολογίζεται πως 18 εκατομμύρια πολίτες είναι αναγκασμένοι να λαμβάνουν κάποιας μορφής βοήθημα από το κράτος.

Στον αντίποδα, ικανοποίηση προκαλούν στους επενδυτές οι σταθεροί ρυθμοί αντιμετώπισης της πανδημίας, με τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων της τελευταίας εβδομάδας να είναι 43% μικρότερος απ’ ότι τις προηγούμενες δύο, και με το σύνολο των Αμερικανών πολιτών που έχει πλέον εμβολιαστεί να ανέρχεται στα 57,4 εκατομμύρια.

Στα εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας, ο γίγαντας της λιανικής πώλησης Wallmart, και μεγάλος «παίκτης» του δείκτη Dow Jones, στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου, αν και εμφάνισε αύξηση στα έσοδα της (7,3%, στα 152,1 δισ. δολάρια), παρουσίασε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 1,39 δολάρια, αριθμός που είναι κάτω από τις εκτιμήσεις της αγοράς. Ο CEO της εταιρείας, ανακοίνωσε πως σκοπεύει να αυξήσει τους μισθούς των ωρομίσθιων εργαζομένων της, ξεπερνώντας τα 15 δολάρια την ώρα. Η μετοχή της Wallmart χάνει 5,75%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider