Νέο υψηλό ρεκόρ για το Bitcoin - Ξεπέρασε τις 50.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο υψηλό ρεκόρ για το Bitcoin - Ξεπέρασε τις 50.000 δολάρια

Καταγράφοντας νέο υψηλό ρεκόρ, λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, το Bitcoin ξεπέρασε το ορόσημο των 50.000 δολαρίων, καθιερώνοντας για ακόμα μία φορά την κυριαρχία του ως το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου.

Διευρύνοντας το ράλι του στην αγορά της Ασίας, στις 14:50 το ψηφιακό νόμισμα άγγιξε τα 50.602 δολάρια. Σύμφωνα με το Bloomberg η τιμή του Bitcoin έχει πενταπλασιαστεί μέσα σε ένα έτος και η απόδοσή του ξεπερνά αυτές των πιο παραδοσιακών επενδύσεων, όπως μετοχές, χρυσό και εμπορεύματα.

Η ανοδική πορεία του κρυπτονομίσματος στηρίζεται από τη διευρυνόμενη υιοθέτησή του από μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Tesla του Έλον Μασκ, η οποία αυτό το μήνα ανακοίνωσε πως επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια σε Bitcoin. Ωστόσο, παραμένει ο αντίλογος σχετικά με την εγγενή αξία του κρυπτονομίσματος, ενώ παραμένουν και οι προειδοποιήσεις οτι οι επενδυτές μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με μεγάλες ζημιές.

«Η μεταβλητότητα του Bitcoin είναι πιθανό να συνεχισθεί βραχυπρόθεσμα και να παραμείνει υψηλή βραχυπρόθεσμα έως ότου παγιωθεί στο επόμενο επίπεδό του», δήλωσε αναλυτής του Bloomberg Intelligence, προσθέτοντας ότι ένας πιο μακροπρόθεσμος στόχος μπορεί να είναι τα 100.000 δολάρια.

insider

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider