Ισχυρή άνοδος στο Χρηματιστήριο, αγγίζει ξανά τις 790 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή άνοδος στο Χρηματιστήριο, αγγίζει ξανά τις 790 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης «κοιτά» πάλι τις 800 μονάδες. Κέρδη άνω του 3% για τον τραπεζικό δείκτη. Ισχυρή άνοδος και για Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Motor Oil, ΕΛΠΕ, Viohalco και Aegean Airlines. Πτώση καταγράφει μόνο η μετοχή της Coca - Cola HBC.

Με ισχυρά ανοδικές τάσεις ξεκινά την εβδομάδα το Χρηματιστήριο, εν μέσω ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τον Γενικό Δείκτη να αγγίζει και να ξεπερνά το επίπεδο των 790 μονάδων.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 2,2% στις 793,22 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 24,88 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 2,36%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης 0,91%. Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 3,2%, με την Τρ. Πειραιώς να ενισχύεται 5,2%, την Alpha Bank να καταγράφει άνοδο 4,6%, τη Eurobank στο +2,56% και την Εθνική να κινείται στο +2,38%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (4%), της ΔΕΗ (4,02%), της Motor Oil (3,8%), των ΕΛΠΕ (2,8%), της Viohalco (3,8%) και της Aegean Airlines (1,9%). Αντίθετα, πτώση 0,18% καταγράφει μόνο η μετοχή της Coca - Cola HBC.

Σύμφωνα με τη Euroxx, μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα για την εγχώρια αγορά, οι ελληνικές μετοχές δείχνουν πως είναι καλά τοποθετήμενες ώστε να ανακάμψουν για αργότερα φέτος, έχοντας φυσικά τη στήριξη από το τρίπτυχο του εμβολιαστικού προγράμματος, της συνέχισης της επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής και της συμβολής του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η αναζωπύρωση της πανδημίας και η εκ νέου ενεργοποίηση των περιοριστικών μέτρων περιορίζουν την αναπτυξιακή δυναμική προς το παρόν, ενισχύοντας την αστάθεια σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Ωστόσο, η πρόοδος του εμβολιαστικού προγράμματος θα οδηγήσει σε μια σημαντική ανάκαμψη του τουρισμού και η εισροή των πρώτων δόσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης φανερώνουν μια οικονομική επιτάχυνση πέρα από το α' εξάμηνο του 2021.

Όπως αναφέρουν αναλυτές, η εγχώρια αγορά από τις αρχές του έτους δεν έδειξε διάθεση να αλλάξει επίπεδα και να κινηθεί παράλληλα με τις ξένες αγορές, καθώς έχασε την αρχική δυναμική που είχε το τελευταίο δίμηνο του 2020, ένδειξη κόπωσης των αρχικών ισχυρών ροών που παρατηρήθηκαν στο ξεκίνημα της χρονιάς. Ωστόσο, πολλοί ξένοι επενδυτικοί οίκοι υποστηρίζουν ότι το ελληνικό χρηματιστήριο αποτελεί ένα καλό «στοίχημα» για το 2021.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Πετρελαίου (3,08%) και των Πρώτων Υλών (2,87%), ενώ οριακές απώλειες καταγράφει μόνο ο δείκτης των Τροφίμων (-0,01%).

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε 1,5%, ενώ ο τραπεζικός έκλεισε με απώλειες 0,97%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider