Dogecoin: Τα tweets του Elon Musk και άλλων celebrities απογειώνουν την τιμή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Dogecoin: Τα tweets του Elon Musk και άλλων celebrities απογειώνουν την τιμή
Το εμπνευσμένο από meme token επιδίδεται σε ράλι 65% το τελευταίο 24ωρο.

Σε νέο επίπεδο-ρεκόρ εκτοξεύεται το dogecoin μετά την προτίμηση που δείχνουν στο κρυπτονόμισμα ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk και μια σειρά από άλλες διασημότητες στο Twitter.

Το εμπνευσμένο από meme token επιδίδεται σε ράλι 65% το τελευταίο 24ωρο, φτάνοντας την Κυριακή στο ιστορικό υψηλό των 0,083745 δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της CoinMarketCap. Σήμερα ενισχύεται 25% στα 0,07415 δολάρια.

Η κεφαλαιοποίηση του κρυπτονομίσματος έχει ξεπεράσει τα 9,5 δισ. δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή έφτασε προς στιγμή τα 10,7 δισ. δολάρια, καταλαμβάνοντας της 10η θέση στην κατάταξη της CoinMarketCap.

Το Dogecoin δημιουργήθηκε το 2013 και στηρίζεται στο τότε δημοφιλές meme "doge" το οποίο απεικόνιζε έναν σκύλο ράτσας Σίμπα Ίνου μαζί με ένα πολύχρωμο κείμενο σε γραμματοσειρά Comic Sans. Το κρυπτονόμισμα ξεκίνησε σαν αστείο αλλά από τότε απέκτησε οπαδούς.

Οι retail επενδυτές έχουν δώσει μεγάλη ώθηση τελευταία στην τιμή του Dogecoin, "παίρνοντας γραμμή" από τις αναρτήσεις του CEO της Tesla Elon Musk ο οποίος έχει μιλήσει αρκετές φορές για το dogecoin τα τελευταία χρόνια.

Προσφάτως, πόσταρε την εικόνα ενός φανταστικού περιοδικού «Dogue» -κάνοντας παραλληλισμό με το διεθνές περιοδικό μόδας Vogue- εκτοξεύοντας την τιμή του κρυπτονομίσματος κατά 800%. Ο Musk έχει εκφράσει ανοιχτά την υποστήριξή του προς το Dogecoin, λέγοντας πως "βρίσκεται στα πρόθυρα ευρείας αποδοχής" στον κόσμο της οικονομίας. Αλλά πρόσθεσε πως δεν έχει "ισχυρή άποψη" για τα κρυπτονομίσματα και πως τα tweets του για το Dogecoin πρέπει να λαμβάνονται ως αστείο.

Το κρυπτονόμισμα τυγχάνει στήριξης και από άλλους celebrities όπως ο ράπερ Snoop Dogg και ο τραγουδιστής των Kiss, Gene Simmons.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider