Πετρέλαιο: Οι μειώσεις του ΟΠΕΚ δίνουν ώθηση στις τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Οι μειώσεις του ΟΠΕΚ δίνουν ώθηση στις τιμές

Κέρδη εξακολουθεί να καταγράφει το πετρέλαιο και την Πέμπτη καθώς οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ + διατηρούν τη δέσμευση μείωσης της παραγωγής ενώ η αισιοδοξία για ένα νέο πακέτο μέτρων οικονομικής στήριξης στις ΗΠΑ δίνει ώθηση στις τιμές.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΟΠΕΚ + , οι υπουργοί πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας άσκησαν πίεση για πλήρη συμμόρφωση με τη συμφωνία του καρτέλ και σύμφωνα με το Platts, η συμβουλευτική επιτροπή του οργανισμού εξέτασε τα επίπεδα συμμόρφωσης που βρίσκονται στο 101%. Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο ο περιορισμός της παραγωγής μειώθηκε κατά 500.000 βαρέλια στα 7,2 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

«Οι υποστηρικτικοί παράγοντες υπερτερούν των αρνητικών εξελίξεων αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο αναλυτής της PVM Oil Associates, Tamas Varga, επικαλούμενος την υψηλή συμμόρφωση με τις περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ + και το στόχο για επιτάχυνση της εξάντλησης των αποθεμάτων.

«Οι επιπλέον περικοπές 1 εκατομμυρίου βαρελιών ημερησίως που ξεκίνησαν αυτό το μήνα στη Σαουδική Αραβία υποδηλώνουν περαιτέρω μειώσεις αποθεμάτων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου», πρόσθεσε ο Varga.

Η αγορά ενισχύθηκε περαιτέρω από ειδήσεις ότι οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο των Η.Π.Α. έκαναν τα πρώτα βήματα για να προωθήσουν το σχέδιο ανάκαμψης ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Επίσης, τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 994.000 βαρέλια την περασμένη εβδομάδα σε 475,7 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, δήλωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ. Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει αύξηση 446.000 βαρελιών.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (13.38 ώρα Ελλάδος), το αργό διαπραγματεύεται στα 56,15 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,83% και το μπρεντ στα 58,86 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 0,68%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider