Η πανδημία εξακολουθεί να πιέζει τις τιμές του πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η πανδημία εξακολουθεί να πιέζει τις τιμές του πετρελαίου

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς τα θετικά μηνύματα από τα στοιχεία των εισαγωγών από την Κίνα και τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αντισταθμίστηκαν από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ευρώπη και των νέων lockdown στην Κίνα.

Η Κίνα, ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, ανέφερε το μεγαλύτερο ημερήσιο άλμα των τελευταίων 10 μηνών σε νέα κρούσματα COVID-19 με τις λοιμώξεις σε μια βορειοανατολική επαρχία να έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί.

Κυβερνήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουν ανακοινώσει αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού, ενώ οι εμβολιασμοί δεν αναμένεται να επηρεάσουν βραχυπρόθεσμα το αρνητικό κλίμα.

Οι παραγωγοί πετρελαίου αντιμετωπίζουν μια άνευ προηγουμένου πρόκληση εξισορρόπησης της προσφοράς και της ζήτησης, καθώς παράγοντες όπως ο ρυθμός και η ανταπόκριση στα εμβόλια COVID-19 θολώνουν τις προοπτικές, δήλωσε αξιωματούχος του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA).

Από την άλλη, οι συνολικές εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας αυξήθηκαν κατά 7,3% το 2020 παρά το σοκ της πανδημίας. Επίσης, τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, αν και τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων αυξήθηκαν καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, ανέφερε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (13:54 ώρα Ελλάδος), το αργό σημείωνε πτώση κατά 0,11% στα 52,25 δολάρια και το μπρεντ κατά 0,29% στα 55,90 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider