Επαναφορά των long στο Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επαναφορά των long στο Χρηματιστήριο

Μικρό διάλειμμα για ανάσες και επιστροφή στη δράση για τους long στο Χρηματιστήριο, που βρίσκουν πατήματα στις τράπεζες.

Όπως έγραφε ήδη από τις πρωινές ώρες το insider.gr η διορθωτική κίνηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών απότελεί ευκαιρία επανατοποθέτησεων για τους επενδυτές που δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στο πρώτο ανοδικό «τρένο». Οι τραπεζικοί τίτλοι όπως αποτυπώνεται στο ταμπλό του Χρηματιστήριου δέχονται ένα πρόσθετο «push», μετά τις διορθώτικές κινήσεις, από τις αποφάσεις της ΕΚΤ, για τη διατήρηση του ευνοϊκού πλαισίου στα προγράμματα TLTROs το οποίο έχει επιτύχει την εξισορρόπηση των ζημιών στις τράπεζες από τις απώλειες λόγω των αρνητικών επιτοκίων στις καταθέσεις τους.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,95% στις 781,64 μονάδες, με τον τζίρο στα 86,19 εκατ. ευρώ. Άνοδο 0,96% σημειώνει ο FTSE 25, στις 1.871 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 5,92% στις 498,97 μονάδες.

Οι τραπεζικοί τίτλοι πρωταγωνιστούν με την Alpha Bank να ενισχύεται κατά 6,99%, την Eurobank 2,55%, την Εθνική Τράπεζα 8,55% και την Τράπεζα Πειραιώς 2,84%.

Παράλληλα, με τη μετοχή του Ελλάκτωρα να δέχεται τις υψηλότερες πιέσεις καθώς βρίσκεται στο τραπέζι η ΑΜΚ, στις 15:28 πέρασε από το Χρηματιστήριο Αθηνών πακέτο 10,71 εκατ. τεμαχίων (5%) στην τιμή των 1,30 ευρώ. Η μετοχή του κατασκευαστικού ομίλου από τις πρωινές ώρες βρίσκεται στο μάτι των πωλητών φτάνοντας μέχρι και στο 10,34% εκείνη την ώρα.

Απώλειες 2,96% καταγράφει ο ΟΤΕ, 2% η Jumbo και 2,15 η Coca Cola.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider