Πάνω από τις 800 μονάδες σκαρφαλώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από τις 800 μονάδες σκαρφαλώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών
Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα που έχει καταγράψει το ελληνικό χρηματιστήριο από τα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου και το ξέσπασμα της πανδημίας.

Πλώρη για νέα υψηλά έχει βάλει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ ο πλέον άμεσος στόχος είναι η εδραίωση της εγχώριας αγοράς πάνω από τα επίπεδα των 800 μονάδων.

Με καύσιμο τις τραπεζικές μετοχές, το ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζει το ανοδικό σερί και καταγράφει κέρδη άνω του 1%, σκαρφαλώνοντας πάνω από τις 800 μονάδες και αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου και το ξέσπασμα της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, στις 13:00, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,23% στις 800,89 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται στα 51,08 εκατ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Κέρδη άνω του 3% καταγράφουν Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank, ενώ άνοδο άνω του 2% σημειώνουν Aegean, Εθνική, ΟΠΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Τιτάν.

Η άνοδος σε Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ και Lamda ξεπερνά το 1%.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Σαράντης και Βιοχάλκο, με τον Φουρλής να δέχεται ήπιες πιέσεις κινούμενος στο -0,25%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider