Κέρδη στη Wall Street με «μπροστάρη» τον Dow Jones

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη στη Wall Street με «μπροστάρη» τον Dow Jones
Μάζεψε στο τέλος τα κέρδη η Wall, ωστόσο διατήρησε το θετικό μομέντουμ.

Με «μπροστάρη» τον Dow Jones η Wall Street συνέχισε την Τετάρτη σε θετικό έδαφος μετά και το χθεσινό ανοδικό ξέσπασμα. Oi

Οι επενδυτές καθυστηχάστηκαν από το «πράσινο φως» που άναψε το Κογκρέσο για την έγκριση του δημοσιονομικού πακέτου ύψους 2 τρισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Μετά την έγκριση του Κογκρέσου αναμένεται η υποστήριξη στα μέτρα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και έπειτα η υπογραφή από τον Αμερικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα το πακέτο των 2 τρισ. δολαρίων περιλαμβάνει περίπου 500 δισ. δολάρια για την εγγύηση δανείων και βοήθεια προς τις επιχειρήσεις, εκ των οποίων 50 δισ. δολαρίων θα δωθούν για υποστήριξη στις αεροπορικές εταιρείες

Παράλληλα πάνω από 350 δισ. δολάρια θα διοχετευτούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Συνολικά 150 δισ. δολάρια θα ενισχύσουν το υγειονομικό σύστημα και τα νοσοκομεία. Στα μέτρα έχει γίνει ειδική διευκρίνιση ώστε όσες επιχειρήσεις λάβουν δανειοδοτήσεις να μην μπορούν να προβαίνουν για ένα χρόνο σε επαναγορές μετοχών.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να απομακρύνουν την ύφεση στις ΗΠΑ, αλλά με αυτόν τον τρόπο το χτύπημα από τον κορονοϊό θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερο.

Δείκτες

Την Τετάρτη ο Dow Jones σημείωσε άνοδο κατά 2,39% στις 21.200 μονάδες, κατά 1,15% ενισχύθηκε ο S&P 500 στις 2.475 μονάδες, ενώ πτώση 0,45% κατέγραψε ο Nasdaq στις 7.384 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider