Οι φόβοι για κλιμάκωση του εμπορικού «πολέμου» οδήγησαν σε απώλειες στη Wall

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι φόβοι για κλιμάκωση του εμπορικού «πολέμου» οδήγησαν σε απώλειες στη Wall
Ο Λευκός Οίκος δείχνει να εξετάζει νέα μέτρα κατά της Κίνας, βάζοντας «φραγμό» στις επενδύσεις από το Πεκίνο σε αμερικανικό έδαφος.

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να ανησυχούν για κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Τα δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων ανέφεραν πως αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αναζητούν τρόπους να περιορίσουν τις κινεζικές επενδύσεις στις ΗΠΑ.

Παράλληλα από τους αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ αναζητούνται τρόποι να διαγραφούν απο τους αμερικανικούς δείκτες της Wall Street κινεζικές εταιρείες.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες κινεζικές εταιρείες τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί σε βασικούς δείκτες στους οποίους έχει πρόσβαση ένα ευρύ φάσμα επενδυτών.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκλεισε την πόρτα την Παρασκευή στο Ιράν μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

«Το Ιράν ήθελε να άρω τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εναντίον του, έτσι ώστε να συναντηθούμε. Είπα, φυσικά, ΟΧΙ!», σημειώνει ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Οι δείκτες στη Wall Street έκλεισαν με τον Dow Jones να διολισθαίνει κατά 0,25% στις 26.824,05 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,53% στις 2.961,96 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 1,13% για να κλείσει στις 7.939,63 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Επίδομα αδείας: Πώς υπολογίζεται και πότε δίνεται - Τι αλλάζει με το νέο Εργασιακό

Προσλήψεις 100 ανέργων στον «αμαρτωλό» ΟΠΕΚΕΠΕ

Οικισμοί κάτω των 2.000 κατοίκων: Μέχρι πότε θα ισχύουν τα υφιστάμενα όρια – Ποιοι μπορούν να χτίσουν

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider