Ανοδικά αντιδρούν σήμερα oi ευρωαγορές, με την αγορά να προσπαθεί να ανακάμψει από τις απώλειες των τελευταίων ημερών, κόντρα στις πτωτικές τάσεις που διαμορφώθηκαν νωρίτερα σε Ασία και ΗΠΑ.

Στο ταμπλό ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,25% στις 376,82 μονάδες.

Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,41% στις 6.322 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,18% στις 10.835 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,36% στις 4.931 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Vodafone σημειώνει κέρδη 1,6%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία που ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο χρήσης. Τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 1,9% στα 5,79 δισ. στερλίνες.

Στον αντίποδα, η Julius Baer σημειώνει απώλειες 1,9%, μετά την ανακοίνωση ότι το περιθώριο μικτού κέρδους περιορίστηκε στο τέλος του Οκτωβρίου, εξαιτίας της μεταβλητότητας της αγοράς.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 0,1% αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία, αν και οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 0,4%. Σε ετήσιο επίπεδο, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 1,8% όπως άλλωστε ανέμεναν και οι αναλυτές.

Αναφορικά με τις επιχειρηματικές εξελίξεις, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προτίθεται να μειώσει το μερίδιό της στην Renault στο 15%, ενώ εξακολουθεί να αντιτάσσεται σε σημαντικές αλλαγές στη συμμαχία μεταξύ της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας και της Nissan Motor. Η απόφαση της κυβέρνησης νωρίτερα φέτος να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία στο σχεδόν 20%, δημιούργησε εντάσεις και στις δύο εταιρείες καθώς η κίνηση άλλαξε τις μετοχικές ισορροπίες, υπονομεύοντας τη συμμαχία.