Ακινητοποιημένοι θα μείνουν από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας τους οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου και του τραμ, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων τους, ενώ κανονικά θα λειτουργεί σήμερα ο προαστιακός

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς καταγγέλλουν «την κακοδιαχείριση στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ακόμα και την ολιγωρία των υπευθύνων για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα τα μέσα σταθερής τροχιάς».

Όπως αναφέρουν τα Σωματεία Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ), Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ), ο Σύλλογος εργαζομένων Τραμ (ΣEΤ) και η Ένωση εργαζομένων ΗΣΑΠ σε κοινή ανακοίνωση, στο νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης που αποτελεί και παράρτημα του τελευταίου νόμου (4337/15), δεν υπάρχει κάποιος στρατηγικός σχεδιασμός, ούτε ποσοτικά στοιχεία - προβλέψεις ή στόχοι - που να «δείχνουν» το όφελος που θα προκύψει.

Αντιθέτως, όπως προσθέτουν, από τα στοιχεία που περιγράφει, «το βέβαιο είναι οι 'περικοπές δαπανών' και 'προσωπικού' που θα προκύψουν από πιθανές συγχωνεύσεις υπηρεσιών, θα δημιουργήσουν ανάγκες που θα καλυφθούν από εργολάβους. «Προφανώς επίσης, η 'οικονομία κλίμακας' που ενδεχομένως προκύψει, θα χρησιμοποιηθεί ως αμοιβή του όποιου εξωτερικού - διεθνούς συμβούλου που θα αναλάβει 'τη δουλειά' του σχεδιασμού», σημειώνουν.

Τέλος, αναφορά γίνεται στα προβλήματα των «ελλείψεων σε τροχαίο υλικό στην Γραμμή 1 καθώς και στο χρονίζον πρόβλημα της παραλαβής των συρμών 3ης σειράς στο Μετρό».