Πλώρη για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Κομοτηνής, με νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, βάζει η βιομηχανία επεξεργασίας προϊόντων ξύλου Shelman, μετά από μια περιπέτεια δύο ετών και μετά από αρκετούς μήνες από τότε που η εταιρεία κήρυξε πτώχευση.

Η αισιοδοξία προκύπτει από το γεγονός ότι στην πρόσφατη συνέλευση των πιστωτών της Shelman στην Αθήνα, συζητήθηκε η πρόταση επενδυτών που αφορούσε στο εργοστάσιο της Κομοτηνής, δηλαδή το οικόπεδο, τα κτίρια και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που κατείχε η εταιρία.

Κατά τις πληροφορίες στη συνέλευση παρέστη και η Τράπεζα Πειραιώς, που είναι ο μεγαλύτερος ενυπόθηκος δανειστής και διεκδικούσε την καταβολή χρημάτων από την όποια εκποίηση, συναινώντας στην πρόταση του συνδίκου πτώχευσης, με αποτέλεσμα να υπερψηφιστεί από όλους τους πιστωτές η εκποίηση του εργοστασίου της Κομοτηνής.

Η εταιρία διαθέτει δύο εργοστάσια σε Χαλκίδα και Κομοτηνή, η αξία των οποίων είχε αποτιμηθεί παλαιότερα σε 60 εκατ. ευρώ το καθένα, αλλά η μεγάλη πτώση της εγχώριας ζήτησης για προϊόντα ξυλείας λόγω της καθίζησης της οικοδομής και οι αθρόες εισαγωγές την οδήγησαν σε αδιέξοδο.