Το Twitter «άνοιξε» πόλεμο με τον Ντόναλντ Τραμπ (pic)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Twitter «άνοιξε» πόλεμο με τον Ντόναλντ Τραμπ (pic)
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι «παρεμβαίνει» στις προεδρικές εκλογές.

Μια επισήμανση για «παραπλανητικό περιεχόμενο» σε ένα... προεδρικό tweet ήταν φυσικά αρκετό για να ξεκινήσει «πόλεμος» μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Twitter.

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter  τοποθέτησε μια ειδοποίηση που καλεί τους χρήστες να «ενημερωθούν για τα γεγονότα» σε μια ανάρτηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις επιστολικές ψήφους, στην οποία ο ένοικος του Λευκού Οίκου διατείνεται πως οι ψήφοι αυτές είναι «ουσιαστικά χαλκευμένες» και θα έχουν αποτέλεσμα «εκλογική νοθεία».

Η ειδοποίηση αυτή, με σύμβολο ένα θαυμαστικό μέσα σε κύκλο, με μπλε χρώμα, καλεί τους αναγνώστες της ανάρτησης να «ενημερωθούν για τα γεγονότα σχετικά με τις επιστολικές ψήφους» και τους οδηγεί σε μια σελίδα όπου η συντακτική ομάδα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντικρούουν τον προεδρικό ισχυρισμό.

Μάλιστα, πρόκειται για την πρώτη φορά που ένα «προεδρικό» tweet χαρακτηρίζεται «παραπλανητικό».

insider

Για «παρέμβαση» στις προεδρικές εκλογές κατηγορεί το Twitter ο Τραμπ

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι «παρεμβαίνει» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μετά την άνευ προηγουμένου κίνηση των διαχειριστών του.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατήγγειλε — φυσικά με... δύο νέες αναρτήσεις του στο Twitter — ότι η διεύθυνση του ιστότοπου απειλεί την «ελευθερία του λόγου», κάτι που «εγώ, ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψω να γίνει!».

«Ο Twitter παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020», υποστήριξε ο μεγιστάνας. «Ο Twitter καταπνίγει εντελώς την ελευθερία του λόγου», πρόσθεσε, πληκτρολογώντας τις λέξεις «ελευθερία του λόγου» με κεφαλαία γράμματα για έμφαση, όπως συνηθίζει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider