Επίδομα 400 ευρώ: Την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ - Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίδομα 400 ευρώ: Την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ - Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι
Η διαδικασία πληρωμής του επιδόματος στους 168.000 μακροχρόνια άνεργους του ΟΑΕΔ, θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις.

Σε δύο ημέρες, δηλαδή την Πέμπτη 23 Απριλίου, θα ανοίξει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) η ειδική εφαρμογή για το επίδομα των 400 ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους.

Η εφαρμογή θα παραμείνει ανοικτή έως και την Κυριακή 3 Μαΐου, προκειμένου όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις είτε να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους, είτε να επιβεβαιώσουν ή να επικαιροποιήσουν το IBAN τους.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι όλοι οι επιδοτούμενοι μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από την 1η Απριλίου 2019 και μετά και διατηρούν την ιδιότητα αυτή, μέχρι σήμερα, ενώ δεν έλαβαν και το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του Οργανισμού Σπύρος Πρωτοψάλτης στο MEGA, όσοι από αυτούς προχωρήσουν σε καταχώριση στοιχείων θα πληρωθούν πριν από τις 3 Μαΐου σε αντίθεση με όσους δεν κάνουν κάποια τροποποίηση ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια στο λογαριασμό τους, στους οποίους το επίδομα θα καταβληθεί μετά τις 3 Μαΐου.

Συνεπώς η διαδικασία πληρωμής του επιδόματος στους 168.000 μακροχρόνια άνεργους του ΟΑΕΔ, θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις

- άμεση πληρωμή ακόμη και εντός του Απριλίου, για εκείνους που θα μπουν στην ειδική πλατφόρμα να καταχωρήσουν ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους και

- πληρωμή από 3 έως 5 Μαΐου για εκείνους που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού και υπάρχουν τα στοιχεία τους καταχωρημένα στο σύστημα.

Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης γίνεται, μετά από έλεγχο στο μητρώο εγγεγραμμένων μη επιδοτούμενων μακροχρόνια ανέργων από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Στον πενταψήφιο 11320 μπορούν οι πολίτες να απευθυνθούν για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Η διαδικασία ελέγχου

Η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης γίνεται, εφόσον από τον οίκοθεν έλεγχο του ΟΑΕΔ όπου διαπιστώνονται για κάθε δικαιούχο τα παρακάτω στοιχεία:

α) Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο.

β) Ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου, προκειμένου περί αλλοδαπών.

γ) Ο αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (AMΚΑ).

δ) Ο αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

ε) Ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider