Επιχειρηματικό Συμπόσιο: Μεταφορές, Βιομηχανία και Τουρισμός στο επίκεντρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιχειρηματικό Συμπόσιο: Μεταφορές, Βιομηχανία και Τουρισμός στο επίκεντρο
Λιμάνι-Μεταφορές-Υποδομές, Μεταποίηση-Βιομηχανία-Εξαγωγές και φυσικά ο Τουρισμός, η βαριά βιομηχανία της χώρας μας, ήταν τα θέματα συζήτησης στο επιχειρηματικό συμπόσιο που διοργάνωσε η Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς).

Κεντρική φωτό: Γιωργος Καρανάσιος (18-24 Travel) και Κυριάκος Μερελής.

Το συμπόσιο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, με θέμα «Η Θεσσαλονίκη πύλη ανάπτυξης για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο» και σ’ αυτό συμμετείχαν υψηλού κύρους προσωπικότητες την επιχειρηματική, επαγγελματική κοινότητα και τον πολιτικό χώρο της Βορείου Ελλάδος μεταξύ των οποίων και ο κ. Γεώργιος Καρανάσιος, CEO του 18-24 TRAVEL.

Οι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες θέσεις και προτάσεις που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του συμποσίου για τα θέματα της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης σ´ όλους τους κλάδους αποτέλεσαν την αφετηρία ενός ουσιαστικού διαλόγου που έχεις ώς στόχο τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας μέσα από τους τομείς των υποδομών, των μεταφορών, του εξαγωγικού εμπορίου και του τουρισμού.

Συμπόσιο

Από αριστερά: Θάνος Πραττος, Κώστας Ρεκλος, ο CEO του 18-24 Γιώργος Καρανάσιος, Κυριάκος Μερελής, Γιάννης Παζιάνας και Χριστίνα Τσαπέκου από το 18-24 Travel.

Ο κ. Γιώργος Καρανάσιος έχοντας πολυετή παρουσία και εμπειρία στον τομέα του τουρισμού κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υποστήριξε ότι η γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης που την καθιστά σταυροδρόμι επιχειρηματικότητας και πολιτισμών, μπορεί να αποτελέσει πύλη ανάπτυξης για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Για να μπορέσει να συμβεί αυτό ο κ .Καρανάσιος τόνισε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε επενδύσεις για την ανάπτυξη του ΟΛΘ, του Αερολιμένα Θεσσαλονίκης και φυσικά στην ΔΕΘ που κάθε χρόνο αποτελεί πόλο έλξης οικονομικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Η ανάπτυξη των παραπάνω θα οδηγήσει και στην αναβάθμιση των υποδομών που χρειάζεται η πόλη αλλά και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει δυνατότητες και μπορεί με τις σωστές επενδύσεις να αποτελέσει τη μεγαλύτερη και την ισχυρότερη οικονομική δύναμη της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.

Ο κ. Κυριάκος Μερελής, Οικονομικός Επόπτης της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς), στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια μακρά οικονομική ύφεση, η οποία δημιούργησε νέες συνθήκες στην επιχειρηματικότητα και προκάλεσε ισχυρές αλλαγές στη δομή και τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων αλλά και των υποδομών της χώρας.

Σε μια νέα εποχή για την Ελληνική οικονομία, μετά από μια μεγάλη περίοδο αλλαγών και προκλήσεων, η Εθνική Ελληνική Επιτροπή του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς) στην οποία εκπροσωπούνται 59 Εμπορικά, Βιομηχανικά, Βιοτεχνικά, Επαγγελματικά Επιμελητήρια της χώρας και φυσικά ή νομικά πρόσωπα που συναλλάσσονται κυρίως με το εξωτερικό, προβαίνει στην υλοποίηση ενός δυναμικού προγράμματος δράσεων στον τομέα της σύγχρονης επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της ανάπτυξης στα πλαίσια ανάδειξης της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Η πρώτη δράση ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη με τη διοργάνωση ενός υψηλού κύρους και εμβέλειας Επιχειρηματικού Συμποσίου και είχε ως σκοπό την ανάδειξη των πιο δυναμικών επιχειρήσεων και πρωτοβουλιών στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος.

Στόχος της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, στη διοίκηση της οποίας έχω την τιμή να μετέχω, είναι να καταστήσουμε το εν λόγω Επιχειρηματικό Συμπόσιο, ένα διαρκές φόρουμ ανταλλαγής σκέψεων, προβληματισμών αλλά και σταθμισμένων προτάσεων, ένα θεσμό όπου ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής θα μπορεί να συναντάται και να συνδιαλέγεται με φορείς και εκπροσώπους της Κεντρικής Διοίκησης, με παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς οργανισμούς, καθώς και με υψηλού κύρους εγχώριους και διεθνείς οικονομικούς παράγοντες, με προοπτική την προαγωγή του ντόπιου επιχειρείν και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider