Τι λένε οι φαρμακευτικές για την αύξηση των συμμετοχών σε γενόσημα 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι λένε οι φαρμακευτικές για την αύξηση των συμμετοχών σε γενόσημα 
Θέση στο «φλέγον» θέμα των αυξημένων συμμετοχών σε ορισμένα γενόσημα φάρμακα, που προέκυψε μετά την εφαρμογή του τελευταίου Δελτίου Τιμών, παίρνει η φαρμακοβιομηχανία.

Θέση στο «φλέγον» θέμα των αυξημένων συμμετοχών σε ορισμένα γενόσημα φάρμακα, που προέκυψε μετά την εφαρμογή του τελευταίου Δελτίου Τιμών, παίρνει η φαρμακοβιομηχανία. Σε σημερινή του ανακοίνωση (15/2), ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, αναδεικνύει τα εξής:

• Η αναίρεση της εξίσωσης της λιανικής τιμής με την ασφαλιστική τιμή των γενοσήμων, διορθώνει μια πολυετή και σοβαρή στρέβλωση, εξαιτίας της οποίας, η αποζημίωση κάποιων γενοσήμων φαρμάκων κόστιζε στον ΕΟΠΥΥ ακριβότερα από τα πρωτότυπα σκευάσματα. Αυτό δεν συμβαίνει σε καμία χώρα του κόσμου, δηλαδή να κοστίζει το γενόσημο στο κράτος ακριβότερα από το πρωτότυπο.

• Σε όλες τις υπό συζήτηση κατηγορίες φαρμάκων υπάρχουν επιλογές γενοσήμων αντίστοιχης θεραπευτικής αξίας που διασφαλίζουν την ελάχιστη δυνατή συμμετοχή για τον ασθενή.

• Το Υπουργείο Υγείας εφάρμοσε ένα νόμο που είχε ψηφιστεί το 2021, αλλά είχε δοθεί αναβολή.

• Ο ΣΦΕΕ έχει προτείνει τη σύσταση Ομάδας Εργασίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, για την αναθεώρηση της αρχιτεκτονικής του Καταλόγου Αποζημιούμενων Φαρμάκων αφού η παρούσα δομή και φιλοσοφία είναι ξεπερασμένη και βρίθει στρεβλώσεων. Ένα σύγχρονο μοντέλο αποζημίωσης θα οδηγήσει στον εξορθολογισμό και της συμμετοχής των ασθενών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γενόσημα φάρμακα: Γιατί αυξήθηκαν οι συμμετοχές των ασθενών – Το νέο καθεστώς υπολογισμού

Φαρμακοποιοί: Πώς δεν θα πληρώσουν οι ασθενείς συμμετοχή στα γενόσημα

Καρκίνος: 181 θεραπείες εγκρίθηκαν στην Ελλάδα την τελευταία τετραετία

gazzetta
gazzetta reader insider insider