Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση για Εθνικό Μητρώο Εγκαυματιών - Συνάντηση Πλεύρη με Salvia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση για Εθνικό Μητρώο Εγκαυματιών - Συνάντηση Πλεύρη με Salvia
Θεσμό αποτελεί πλέον το Εθνικό Μητρώο Εγκαυματιών - θυμάτων από κάθε αιτία εγκαύματος, με το νόμο του Υπουργείου Υγείας «Γιατρός για όλους» και την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Θεσμό αποτελεί πλέον το Εθνικό Μητρώο Εγκαυματιών - θυμάτων από κάθε αιτία εγκαύματος, με το νόμο του Υπουργείου Υγείας «Γιατρός για όλους» και την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπάρχον Μητρώο Εγκαυματιών - που η Κυβέρνηση της ΝΔ θέσπισε το 2019/2020 - μετονομάζεται και μετατρέπεται και με τον τρόπο αυτό ρυθμίζεται πλήρως ένα από τα βασικά προβλήματα της θεραπείας και αποκατάστασης όλων των εγκαυματιών, από οποιαδήποτε αιτία στην Ελλάδα.

Το Εθνικό Μητρώο Εγκαυματιών βοηθάει εκατοντάδες εγκαυματίες κάθε χρόνο να λαμβάνουν τα απαραίτητα υλικά και να ακολουθούν τις μακροχρόνιες και κοστοβόρες θεραπείες, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση μελλοντικών αναπηριών και στην ελάττωση των σωματικών, αλλά και ψυχικών ουλών τους. Επίσης, καθίσταται ένα σημαντικό εργαλείο παρακολούθησης και κάλυψης του κόστους των εξειδικευμένων υλικών και θεραπειών αποκατάστασης των εγκαυματιών από την Πολιτεία.

Σε όλη τη διαδικασία για το Εθνικό Μητρώο Εγκαυματιών το Υπουργείο Υγείας συνεργάστηκε με τη SALVIA Burn Association, την Ελληνική Οργάνωση για το έγκαυμα και τους εγκαυματίες.

Η SALVIA, αξιοποιώντας την μακρόχρονη εμπειρία της και την Επιστημονική Επιτροπή της (Πλαστικούς Χειρουργούς των εγκαυματικών μονάδων) και με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (ΕΕΠΕΑΧ), κατέθεσε στο Υπουργείο καίριες προτάσεις στη διαβούλευση για την ψήφιση σχετικού νόμου, την Υπουργική Απόφαση και τις διαδικασίες του ΕΟΠΥΥ για τη λειτουργία του Μητρώου.

Με αφορμή τις πολιτικές αποφάσεις για το Εθνικό Μητρώο Εγκαυματιών, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε χθες με τους ιδρυτές της SALVIA Burn Association Μαρίνα Καρύδα και Αλέξανδρο Ανδρονόπουλο.

Ειδικότερα, με την ευκαιρία της έκδοσης της σχετικής Υπουργικής Απόφασης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο πλευρών με σκοπό την εφαρμογή των προβλεπομένων για το Μητρώο καθώς και για το σύνολο των δράσεων που πρέπει να υλοποιηθούν για τους εγκαυματίες.
Παράλληλα, οι δύο πλευρές, στο πλαίσιο της συνάντησης τους, συζήτησαν τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς θα ψηφιοποιηθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης – «Ιατρικό ιστορικό» με πόρους 117,8 εκατ. ευρώ

Κορονοϊός: Πόσο προστατεύει το δισθενές εμβόλιο έναντι της υπομετάλλαξης BQ1.1

gazzetta
gazzetta reader insider insider