Σαρηγιάννης: Στα 400.000 - 500.000 τα ενεργά κρούσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαρηγιάννης: Στα 400.000 - 500.000 τα ενεργά κρούσματα
O καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, ανέφερε ότι τόσο οι διασωληνώσεις όσο και οι θάνατοι παρουσιάζουν αύξηση, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί. 

Τα πραγματικά κρούσματα κυμαίνονται στα 400.000 - 500.000 εκτίμησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι τόσο οι διασωληνώσεις όσο και οι θάνατοι παρουσιάζουν αύξηση, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί.

«Έχουμε να κάνουμε με έναν ιό, ο οποίος είναι εδώ. Δεν έχει αλλάξει τόσο δραματικά και ακόμα μας ταλαιπωρεί. Στέλνει ανθρώπους και στο νοσοκομείο και στις ΜΕΘ», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η παραλλαγή Όμικρον 5 «χτυπά» το κατώτερο αναπνευστικό, ωστόσο μπορεί να δώσει και σοβαρότερη νόσηση αν κάποιος έχει υποκείμενα νοσήματα.

«Τα κρούσματα είναι διπλάσια από αυτά που καταγράφονται, γιατί και ο αριθμός των τεστ είναι σχετικά χαμηλός. Τα ενεργά κρούσματα είναι στα 400.000-500.000. Το θέμα είναι ότι οι σκληροί δείκτες, οι θάνατοι, ακόμα και οι διασωληνώσεις έχουν ήδη δώσει μια αύξηση, η οποία περιμένουμε να συνεχιστεί λίγο ακόμα. Αντίστοιχα, θα υπάρχει πτώση στα κρούσματα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προσωπικός Γιατρός: Ξεκινά σήμερα η εγγραφή - Πώς θα επιλέξετε τον γιατρό σας

Πλεύρης: Περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού το φθινόπωρο

gazzetta
gazzetta reader insider insider