FDA: Οι ΗΠΑ χρειάζονται ανανεωμένα εμβόλια για την αντιμετώπιση της Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FDA: Οι ΗΠΑ χρειάζονται ανανεωμένα εμβόλια για την αντιμετώπιση της Όμικρον
Οι ΗΠΑ θα πρέπει να αλλάξουν στρατηγική και να επικεντρωθούν στη δημιουργία νέων ενισχυτικών δόσεων των εμβολίων κατά της Covid-19 που θα αντιμετωπίζουν καλύτερα την Όμικρον και τις υποπαραλλαγές της.

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να αλλάξουν στρατηγική και να επικεντρωθούν στη δημιουργία νέων ενισχυτικών δόσεων των εμβολίων κατά της Covid-19 που θα αντιμετωπίζουν καλύτερα την Όμικρον και τις υποπαραλλαγές της, σύμφωνα με τη σύσταση μιας συμβουλευτικής επιτροπής της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Τα εμβόλια της Moderna, της BioNTech και της Pfizer βασίζονται στο αρχικό στέλεχος του ιού, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2019 στη Γουχάν της Κίνας, ενώ οι ενισχυτικές δόσεις βασίζονται επίσης στο ίδιο στέλεχος του SARS-CoV-2.

«Αν και έχει επισημανθεί ότι τα τρέχοντα στελέχη που σχετίζονται με την Όμικρον είναι λιγότερο σοβαρά, ακόμη και αυτά, εάν είναι πιο μεταδοτικά, μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερους θανάτους λόγω του τεράστιου αριθμού των ανθρώπων που μολύνονται», δήλωσε στο Marketwatch ο Δρ. Μαρκ Σόγιερ, γιατρός μολυσματικών ασθενειών στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Ράντι στη Λα Τζόλα, που συμμετείχε στην Επιτροπή.

Μάλιστα, αρκετά μέλη της επιτροπής ζήτησαν πρόσθετα δεδομένα από τους κατασκευαστές εμβολίων σχετικά με τις νέες μελέτες που διεξάγουν για τα αναμνηστικά εμβόλια.

Αυτό σημαίνει ότι μια νέα γενιά ενισχυτικών δόσεων θα μπορούσε να είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου, ανάλογα με τη σύνθεση του εμβολίου και τη διαδικασία έγκρισης. Ο Δρ Πίτερ Μαρκς, διευθυντής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA, είπε ότι οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να αρχίσουν να λαμβάνουν τους νέους ενισχυτές από τις αρχές Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Καθοριστική για τις εξελίξεις η τρέχουσα εβδομάδα

Πλεύρης: Δεν θα λάβουμε μέτρα - Σε συνύπαρξη με τον ιό και από το φθινόπωρο

Κορονοϊός: Εκτόξευση των κρουσμάτων στα 20.084, 16 νεκροί και 95 διασωληνωμένοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider