Κορονοϊός: Διαφεύγουν από τα εξουδετερωτικά αντισώματα οι νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Διαφεύγουν από τα εξουδετερωτικά αντισώματα οι νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον
Οι τρεις υποπαραλλαγές Όμικρον– επίσημα γνωστές ως υποπαραλλαγές BA.2.12.1, BA.4 , και BA.5 – ουσιαστικά διαφεύγουν από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που προκαλούνται τόσο από τον εμβολιασμό όσο και από προηγούμενη μόλυνση.

Κατά πολύ είναι μειωμένες οι αποκρίσεις των εξουδετερωτικών αντισωμάτων στις νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον μετά από εμβολιασμό ή μόλυνση με προηγούμενα στελέχη.

Σε επιστολή που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine, επιστήμονες στο Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC), αναφέρουν ότι οι τρεις υποπαραλλαγές Όμικρον– επίσημα γνωστές ως υποπαραλλαγές BA.2.12.1, BA.4 , και BA.5 – ουσιαστικά διαφεύγουν από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που προκαλούνται τόσο από τον εμβολιασμό όσο και από προηγούμενη μόλυνση.

Οι επιστήμονες αξιολόγησαν τις αποκρίσεις αντισωμάτων σε πολλαπλές υποπαραλλαγές της παραλλαγής Όμικρον του ιού SARS-CoV-2 σε 27 άτομα που είχαν ολοκληρώσει το βασικό εμβολιασμό τους και είχαν λάβει ενισχυτική δόση και 27 άτομα που είχαν προηγουμένως προσβληθεί από COVID-19.

Όπως αναφέρουν, οι αποκρίσεις εξουδετερωτικών αντισωμάτων στα BA.4 και BA.5 ήταν περίπου 20 φορές χαμηλότερες από ό,τι στο αρχικό στέλεχος WA1/2020 και 3 φορές χαμηλότερες από τις παραλλαγές Όμικρον BA.1 και BA.2. «Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι οι παραλλαγές της Όμικρον συνέχισαν να εξελίσσονται», δήλωσε ο ανώτερος συντάκτης Dan H. Barouch, MD, PhD, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Εμβολίων και Ιολογίας στο BIDMC. «Αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και παρέχει το ανοσολογικό πλαίσιο για τις τρέχουσες αυξήσεις των κρουσμάτων μεταξύ πληθυσμών με υψηλά ποσοστά εμβολιασμών και προηγούμενης μόλυνσης», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις πιο μεταδοτικές υποπαραλλαγές ΒΑ.4 και ΒΑ.5 της Όμικρον

Κορονοϊός: 11.972 νέα κρούσματα και 2.000 επαναλοιμώξεις - Στους 86 οι διασωληνωμένοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider