Ο FDA ενέκρινε το 1ο τεστ αναπνοής για εντοπισμό της Covid-19

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο FDA ενέκρινε το 1ο τεστ αναπνοής για εντοπισμό της Covid-19
Άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στην πρώτη συσκευή που μπορεί να ανιχνεύσει την Covid-19 σε δείγματα αναπνοής εξέδωσε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). 

Άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στην πρώτη συσκευή που μπορεί να ανιχνεύσει την Covid-19 σε δείγματα αναπνοής εξέδωσε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Το InspectIR Covid-19 Breathalyzer έχει το μέγεθος περίπου μιας χειραποσκευής, ανέφερε ο FDA, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ιατρεία, νοσοκομεία και κινητούς χώρους δοκιμών. Η εξέταση, η οποία μπορεί να δώσει αποτελέσματα σε λιγότερο από τρία λεπτά, πρέπει να διεξάγεται υπό την επίβλεψη εξουσιοδοτημένου παρόχου υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Δρ Τζεφ Σούρεν, διευθυντής του Κέντρου Συσκευών και Ακτινολογικής Υγείας του FDA, χαρακτήρισε τη συσκευή «ακόμα ένα παράδειγμα της ταχείας καινοτομίας που συμβαίνει με τα διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19».

Ο FDA επεσήμανε ότι η συσκευή είναι κατά 91,2% ακριβής στον εντοπισμό θετικών δειγμάτων δοκιμής και 99,3% ακριβής στον εντοπισμό αρνητικών δειγμάτων δοκιμής.

«Η InspectIR αναμένει ότι θα είναι σε θέση να παράγει περίπου 100 συσκευές την εβδομάδα, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση περίπου 160 δειγμάτων την ημέρα», ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: 9.308 νέα κρούσματα και 57 θάνατοι - Στους 334 οι διασωληνωμένοι

Εμβόλιο Pfizer/BioNTech vs Όμικρον: Η 4η δόση παρέχει έξτρα προστασία στους άνω των 60

gazzetta
gazzetta reader insider insider