Υγεία
30-12-2021 | 10:09

Γώγος: Δεν αποκλείεται να φτάσουμε τα 100.000 κρούσματα τη μέρα

Newsroom
Μοιράσου το
Γώγος: Δεν αποκλείεται να φτάσουμε τα 100.000 κρούσματα τη μέρα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ακόμα βρισκόμαστε στη φάση συλλογής δεδομένων για την παραλλαγή Όμικρον, ανέφερε ο Παθολόγος, Λοιμωξιολόγος, Χαράλαμπος Γώγος, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να φτάσουν ακόμη και τις 100.000 τη μέρα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η διασπορά της είναι ταχύτατη κι ότι η τρίτη δόση του εμβολίου μας βοηθάει πολύ να αποφύγουμε τη βαριά νόσηση, αλλά είναι δεδομένο ότι θα αρρωστήσουν και οι πλήρως εμβολιασμένοι.

Προέβλεψε, επίσης, ότι τόσο η κλιμάκωση όσο και η αποκλιμάκωση αυτού του κύματος της πανδημίας θα είναι σύντομες και θα διαρκέσουν 1-2 μήνες.

Παράλληλα, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι τα δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο για την παραλλαγή Όμικρον, δείχνουν ότι ο χρόνος νοσηλείας για όσους ασθενούν είναι μικρότερος από αυτόν που χρειαζόταν για την παραλλαγή Δέλτα.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι φαίνεται πως όταν κάποιος ασθενήσει από την Όμικρον είναι προστατευμένος και έναντι της Δέλτα, αλλά ένα στοιχείο που δημιουργεί έντονο προβληματισμό είναι πόσοι από τους υγειονομικούς θα προσβληθούν και δεν θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Ο κ. Δημόπουλος είπε επίσης ότι τα rapid test δείχνουν να μην είναι τόσο ευαίσθητα στον εντοπισμό της παραλλαγής Όμικρον και γι’ αυτό αν έχουμε κάποια συμπτώματα θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε εκτεθειμένοι στον ιό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παυλάκης: Η Όμικρον θα σαρώσει τους ανεμβολίαστους - Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για όλους

Κορονοϊός: Πιθανά νέα μέτρα στον ορίζοντα, καθώς η πανδημία «φουντώνει»

MUST READ

Έως και τις 16 Ιανουαρίου σε ισχύ τα νέα μέτρα - Πώς θα λειτουργούν εστίαση και διασκέδαση