Υγεία
27-11-2021 | 20:20

Αν. Φάουτσι (ΗΠΑ): Δεν θα εκπλαγώ αν η Όμικρον είναι ήδη στις ΗΠΑ

Newsroom
Μοιράσου το
Αν. Φάουτσι (ΗΠΑ): Δεν θα εκπλαγώ αν η Όμικρον είναι ήδη στις ΗΠΑ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο Άντονι Φάουτσι, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, είπε ότι η μετάλλαξη Όμικρον της Covid-19 μπορεί κάλλιστα να έχει ήδη φτάσει στις ΗΠΑ.

«Δεν θα εκπλαγώ αν είναι», είπε ο Φάουτσι στο «Weekend Today» του NBC σήμερα, Σάββατο. «Δεν την έχουμε ανιχνεύσει ακόμη», αλλά όταν ένας ιός εμφανίζει «αυτόν τον βαθμό μεταδοτικότητας», «σχεδόν αμετάβλητα τελικά θα πάει ουσιαστικά παντού», είπε.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν από τον Μπάιντεν στη Νότια Αφρική και σε άλλες επτά χώρες της περιοχής είναι ένας τρόπος για να κερδίσουν χρόνο οι ΗΠΑ για να προετοιμάσουν την άμυνά τους ενάντια στην μετάλλαξη και δεν θα πρέπει να οδηγήσουν σε πανικό, είπε ο Φάουτσι.

Το βασικό ερώτημα, σχετικά με την Όμικρον, είπε ο Φάουτσι, περιλαμβάνει εάν προκαλεί ασθένεια που είναι πιο σοβαρή σε σχέση με την προηγούμενη μετάλλαξη Δέλτα. Ενώ είναι «λογικό» ότι η πιο πρόσφατη μετάλλαξη μπορεί να μειώσει την προστασία του εμβολίου κατά της Covid-19, ο υπάρχων εμβολιασμός μπορεί να είναι σε θέση να περιορίσει τη νέα μετάλλαξη, είπε ο Φάουτσι

«Φαίνεται να έχει εξαπλωθεί αρκετά γρήγορα στη Νότια Αφρική», είπε. «Η ικανότητά του να μολύνει άτομα που έχουν αναρρώσει από μόλυνση, ακόμη και άτομα που έχουν εμβολιαστεί, μας κάνει να πούμε ότι αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή και να είστε προετοιμασμένοι για κάτι που είναι σοβαρό».

Πηγή: Bloobmerg

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.