Νέα υπομετάλλαξη της Δέλτα «σαρώνει» τη Βρετανία - Πόσο πιθανό να προκαλέσει νόσηση;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα υπομετάλλαξη της Δέλτα «σαρώνει» τη Βρετανία - Πόσο πιθανό να προκαλέσει νόσηση;
Εξωτερικοί ερευνητές προειδοποίησαν ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε με βεβαιότητα εάν η νέα υπομετάλλαξη είναι πραγματικά λιγότερο πιθανό να προκαλέσει νόσηση.

Μια πιο μολυσματική νέα εκδοχή της μετάλλαξης δέλτα του κορονοϊού εξαπλώνεται γρήγορα στη Βρετανία, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 12% των δειγμάτων που συγκεντρώθηκαν στην πιο πρόσφατη έρευνα.

Αυτό αντιπροσωπεύει έναν ημερήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2,8% για την υπομετάλλαξη AY.4.2 κατά τη διάρκεια της έρευνας REACT, από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τους ερευνητές. Ωστόσο, η νέα υπομετάλλαξη φαίνεται λιγότερο πιθανό να προκαλέσει συμπτώματα Covid.

Εξωτερικοί ερευνητές προειδοποίησαν ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε με βεβαιότητα εάν η νέα υπομετάλλαξη είναι πραγματικά λιγότερο πιθανό να προκαλέσει νόσηση στους φορείς ή αν υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν. Εάν η AY.4.2 εξαπλώθηκε σε άτομα που ήταν νεότερα ή σε μέρη με ευρεία εμβολιαστική κάλυψη, «αυτοί οι παράγοντες θα μπορούσαν να ευθύνονται για την παρατηρούμενη διαφορά», είπε ο Σάιμον Κλαρκ, αναπληρωτής καθηγητής κυτταρικής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Reading, σύμφωνα με το Bloomberg.

Περίπου ένα στα 20 παιδιά σχολικής ηλικίας είχε τον ιό κατά την περίοδο της έρευνας. Ο επιπολασμός διπλασιάστηκε επίσης σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider