Ανοίγουν την Παρασκευή τα ραντεβού ενισχυτικής δόσης για τους ενήλικους που έχουν κάνει το εμβόλιο της J&J

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγουν την Παρασκευή τα ραντεβού ενισχυτικής δόσης για τους ενήλικους που έχουν κάνει το εμβόλιο της J&J
Η πανδημία συνεχίζει και θα την έχουμε μαζί μας για το επόμενο διάστημα, με την διαφορά ότι σήμερα έχουμε το εμβόλιο, ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η πανδημία συνεχίζει και θα την έχουμε μαζί μας για το επόμενο διάστημα, με την διαφορά ότι σήμερα έχουμε το εμβόλιο, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Action24, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, καλώντας όλους να εμβολιαστούν.

Μάλιστα, ανέφερε ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες, έχουν αυξηθεί τα ραντεβού για πρώτη δόση, και από 7000 που βλέπαμε το προηγούμενο διάστημα φτάσανε τις 25.000. Σχετικά με τον πήχη που μπαίνει για τα ποσοστά εμβολιασμού ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι "ο πήχης είναι εκεί που θα ελέγξουμε την πανδημία" .

Αναφερόμενος στα ποσοστά εμβολιασμού σε χώρες της ΕΕ, είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση και σε καλύτερη θέση από τις βαλκανικές χώρες και της πρώην ανατολικές. Η πανδημία στην Δυτική Ευρώπη, είπε, δεν αποτελεί σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης, και η διαχείριση της πανδημίας βρίσκεται σε επιστημονικό επίπεδο.

Αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι η επέκτασή της και σε άλλες ομάδες εργαζομένων εκτός των υγειονομικών, δεν θα προσφέρει σημαντικά πράγματα. Θα δώσει μικρά ποσοστά στο σύνολο των εμβολιασμών και θα δημιουργήσει όμως διαχειριστικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την αναστολή εργασίας.

"Ο εμβολιασμός είναι δώρο ζωής, δεν είναι για πολιτική αντιπαράθεση, ούτε για να υποδαυλίσουμε ακραίες αντιπαραθέσεις", τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Τρίτη δόση

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επανέλαβε ότι την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για όσους έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα δύο μηνών από την ημερομηνία εμβολιασμού τους. Αφορά 375.000 άτομα. Η αναμνηστική δόση μπορεί να είναι Johnson & Johnson, ή το εμβόλιο της Pfizer.

Επίσης, την ίδια μέρα ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους άνω των 18 ετών, που έχουν κλείσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση, προκειμένου να κάνουν την αναμνηστική δόση.

Ερωτηθείς για την λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι ο λόγος για να κάνει κάποιος τρίτη δόση, είναι για να προστατευθεί, και όχι για το πιστοποιητικό. Το θέμα είναι επιστημονικό, είπε, προσθέτοντας ότι πρέπει να λυθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider