Βρετανία: Η Οξφόρδη δεν ανησυχεί από το νέο υποστέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Η Οξφόρδη δεν ανησυχεί από το νέο υποστέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα
Το νέο υποστέλεχος της Δέλτα, με την επιστημονική ονομασία AY.4.2, αποτελεί το 6% όλων των παραλλάξεων που έχουν καταγραφεί στη Βρετανία

Την άποψη πως η νέα παραλλαγή υποστελέχους της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, που έχει εμφανιστεί στη Βρετανία, δεν θα αλλάξει την εικόνα της πανδημίας στη χώρα εξέφρασε ο επικεφαλής του εμβολιαστικού προγράμματος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Άντριου Πόλαρντ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο Βρετανός επιστήμονας είπε πως «η ανακάλυψη νέων παραλλαγών φυσικά θα πρέπει να καταγράφεται και να παρατηρείται, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το νέο στέλεχος θα αντικαταστήσει τη μετάλλαξη Δέλτα. Ακόμα και εάν το κάνει, επειδή η Δέλτα διαθέτει μεγάλη ευκολία στο να μεταδίδεται σε εμβολιασμένα άτομα, μπορεί το νέο στέλεχος να κάνει λίγο καλύτερη δουλειά σε αυτό. Αλλά αυτό δύσκολα πρόκειται να αλλάξει τα δεδομένα και την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα με τον κορονοϊό» ανέφερε ο Πόλαρντ.

Σημειώνεται πως το νέο υποστέλεχος της Δέλτα, με την επιστημονική ονομασία AY.4.2, αποτελεί το 6% όλων των παραλλάξεων που έχουν καταγραφεί στη Βρετανία , όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας της χώρας, προσθέτοντας παρακολουθείται η πορεία του υποστελέχους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οξφόρδη - Κορονοϊός: Αναπτύσσεται ένα νέο εμβόλιο ειδικά κατά του στελέχους Δέλτα

gazzetta
gazzetta reader insider insider