Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική
Σε κόκκινο επίπεδο εντάσσονται οι ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Χαλκιδικής, ΠΕ Κιλικίς και ΠΕ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Σε mini lickdown μπαίνει η ΠΕ Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρουν πηγές από την Πολιτική Προστασία. Νωρίτερα είχε προηγηθεί συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών οι οποίοι αποφάσισαν να εισηγηθούν επιπλέον περιοριστικά μέτρα στη συμπρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, χθες (28/9), η Θεσσαλονίκη κατέγραψε 435 νέα κρούσματα κορονοϊού έναντι 560 που αντιστοιχούν στο σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων της Αττικής, ενώ όπως δείχνουν οι αναλύσεις από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ, το ιικό φορτίο αυξήθηκε κατά 18%.

Σε κόκκινο επίπεδο εντάσσονται και οι ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Χαλκιδικής, ΠΕ Κιλικίς, ενώ στο ίδιο επίπεδο παραμένουν οι περιφερειακές ενότητες Καστοριάς, Δράμας, Ημαθίας, Ξάνθης, Πιερίας, Πέλλας και Καβάλας.

Παράλληλα, σε πορτοκαλί επίπεδο πέφτει η ΠΕ Αργολίδας.

Τα μέτρα που εφαρμόζονται στις κόκκινες περιοχές είναι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Με προϋποθέσεις οι ανεμβολίαστοι στις δημόσιες υπηρεσίες

Σύμφωνα με πληροφορίες του Insider.gr η επιτροπή των ειδικών εισηγείται οι πολίτες που θα προσέρχονται σε δημόσιες υπηρεσίες να πρέπει απαραίτητα να επιδεικνύουν, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης, είτε αρνητικό rapid test.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider