Μαγιορκίνης: Δεν αποκλείω τρίτη δόση σε όλους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαγιορκίνης: Δεν αποκλείω τρίτη δόση σε όλους
Ο καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων έκανε λόγο και για ένα νέο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που έχει ήδη σχεδιάσει η Pfizer και το οποίο στοχεύει στις μεταλλάξεις Α και Δ. 

Δεν απέκλεισε να χρειαστεί μια τρίτη επαναληπτική δόση για όλους ο καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κάνοντας μάλιστα λόγο και για ένα νέο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που έχει ήδη σχεδιάσει η Pfizer και το οποίο στοχεύει στις μεταλλάξεις Α και Δ.

«Θα εξαρτηθεί από την πιθανότητα έλευσης άλλου μεταλλαγμένου στελέχους», σημείωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Ωστόσο, όπως είπε εκτιμούν πως με την επαναληπτική δόση που θα γίνει στις ευπαθείς ομάδες σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση σε ηλικιωμένους και σε υγειονομικούς θα υπάρχει καλύτερη αποτελεσματικότητα σε βάθος χρόνου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπουρλά και το ενδεχόμενο να υπάρξει μια νέα μετάλλαξη, την οποία δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια, ανέφερε πως είναι ένα σενάριο καθώς όπως μας εξέπληξε η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να μας εκπλήξει και άλλη μετάλλαξη. Είπε, βέβαια ότι δεν πρόκειται να συμβεί το επόμενο 6μηνο-8μηνο.

Ερωτηθείς για την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα δήλωσε πως υπάρχει μια σταθεροποίηση προς τα πάνω και πως αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι ότι διαχέεται η πανδημία σε μεγαλύτερες ηλικίες, ενώ σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε ότι «έχουμε την εμπειρία πλέον μετά τον Απρίλιο που τα self test λειτούργησαν καλά και ότι από την στιγμή που θα γίνονται 2 τεστ τα μοντέλα προβλέπουν ότι επιδημικότητα θα κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα».

Τέλος, για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και την επέκταση και σε άλλους κλάδους τόνισε πως πρέπει να κινηθεί στο υγειονομικό επάγγελμα και πως στο εξωτερικό- με βάση την εμπειρία του στο Ηνωμένο Βασίλειο- δεν μπορεί κάποιος να ασκεί το επάγγελμα του γιατρού αν δεν έχει εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: 3.273 κρούσματα, 42 θάνατοι και 332 διασωληνωμένοι το τελευταίο 24ωρο

Μπουρλά: Πιθανή η εμφάνιση μιας μετάλλαξης ανθεκτικής στο εμβόλιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider