Αύριο στις 12 μμ τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύριο στις 12 μμ τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, την Τρίτη 24 Αυγούστου και ώρα 12μμ στο Υπουργείο Υγείας, θα προβεί σε ανακοινώσεις, για τα μέτρα Δημόσιας Υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες. 

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, την Τρίτη 24 Αυγούστου και ώρα 12μμ στο Υπουργείο Υγείας, θα προβεί σε ανακοινώσεις, για τα μέτρα Δημόσιας Υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες.

Στις ανακοινώσεις θα συμμετέχει και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

«Προχωράμε αύριο το απόγευμα στην εξαγγελία μέτρων και ρυθμίσεων που θα διασφαλίζουν την πλήρη κατά το δυνατό λειτουργία της δημόσιας σφαίρας σε χώρους δημόσιους και ιδιωτικούς όπου παρατηρούνται συναθροίσεις», είπε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Έχουμε ήδη μια ιδέα για τα μέτρα που λειτούργησαν αποτελεσματικά και κάποια που δεν λειτούργησαν. Υπάρχουν επίπεδα εφαρμογής των μέτρων, με πλήρη διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη ή με περιορισμούς που έχουν να κάνουν με τον αριθμό των ατόμων. Η πρόθεσή μας είναι ένα πλαίσιο μέτρων που θα είναι αποτελεσματικά, που θα εφαρμόζονται και θα μπορούν να ελέγχονται», πρόσθεσε.

«Όσοι δεν συμμορφωθούν στην κοινή προσπάθεια, θα χρειαστεί να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό για αυτούς περιβάλλον», τόνισε. «Είναι υποχρέωσή μας στο μέτρο του δυνατού να εξασφαλίσουμε την ταχύτερη επιστροφή στην κανονική ζωή», ανέφερε ο κ. Οικονόμου, ενώ κάνοντας ειδική αναφορά στους πολίτες που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν, σημείωσε πως «η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και να παραμένει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων».

«Οι μάσκες ουδέποτε βγήκαν από τη ζωή μας. Αποτελούν τον πιο βασικό παράγοντα ανάσχεσης της πανδημίας. Η μάσκα ήταν και θα παραμείνει στη ζωή μας όσο χρειαστεί. Μας προστατεύει, αλλά προστατεύει και τους γύρω μας από τη διασπορά του ιού», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ενόψει των μέτρων που θα ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε πως η φετινή χρονιά είναι διαφορετική από την περσινή. Υπενθύμισε ότι πέρσι δεν ξέραμε αν και πότε θα έχουμε εμβόλια τα οποία φέτος είναι διαθέσιμα για όλο τον πληθυσμό και μπορεί ο οποιοσδήποτε να κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό του ακόμα και αύριο με όποιο εμβόλιο επιθυμεί.

«Όσο εμβολιάστηκαν θα πρέπει να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή, είναι θέμα ηθικής και θέμα μέτρου», σημείωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι «όσον αφορά τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν πολύ αυστηρά υγειονομικά μέτρα, να τεστάρονται και να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider