Θωμαΐδης: Το ιικό φορτίο στην Αττική αυξήθηκε 170% - «Καμπανάκι» για εμβόλια και ιχνηλάτηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θωμαΐδης: Το ιικό φορτίο στην Αττική αυξήθηκε 170% - «Καμπανάκι» για εμβόλια και ιχνηλάτηση
«Έχει ξεκινήσει το τέταρτο κύμα του κορονοϊού. Αυτό θα μεταφραστεί ανάλογα σε κρούσματα από την μέση της εβδομάδας», είπε ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας.

«Στην Περιφέρεια Αττικής, είδαμε αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της τάξης άνω του 170% μέχρι και την Πέμπτη, σήμερα θα αναλύσουμε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή», είπε ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, «η αύξηση έχει την μορφή κύματος, έχει την εκρηκτική τάση που είδαμε στα προηγούμενα κύματα. Έχει ξεκινήσει το τέταρτο κύμα του κορονοϊού. Αυτό θα μεταφραστεί ανάλογα σε κρούσματα από την μέση της εβδομάδας».

Ο κ. Θωμαϊδης προσέθεσε ότι καταγράφεται «εκρηκτική άνοδος τις τελευταίες ημέρες, μέσα σε 20 ημέρες έχει πάρα πολύ μεγάλη αύξηση», εκτιμώντας ότι από την αύξηση του ιικού φορτίου θα προκύψει ρυθμός κρουσμάτων της τάξης των 1.500 την ημέρα στην Αττική.

«Αυτήν την στιγμή έχουμε μια αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, μικρότερη από τα προηγούμενα κύματα, αλλά έχουμε φθάσει να μπαίνουν τώρα καθημερινά 130 άτομα στα νοσοκομεία και αυτό είναι το καθοριστικό να δούμε για τις εισαγωγές στις ΜΕΘ», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «τα περιοριστικά μέτρα έχουν πάντοτε την αίρεση της εφαρμογής. Ο εμβολιασμός είναι μια παρέμβαση που έχει αποτέλεσμα. Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται και να αυξήσουμε την ιχνηλάτηση, αυτά τα δύο μέτρα έχουν αποτέλεσμα, πέρα από την εφαρμογή των μέτρων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider