Υγεία
15-07-2021 | 10:58

ΣΦΕΕ: Με τη συμμετοχή του Β. Κικίλια η πρώτη συνεδρίαση του νέου δ.σ.

Newsroom
Μοιράσου το
Το logo του ΣΦΕΕ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του ΣΦΕΕ με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια.

Στην πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε η διάθεση όλων για ουσιαστικό διάλογο και γόνιμη συνεργασία με τις κρατικές δομές και τους θεσμικούς φορείς της πολιτείας για την αντιμετώπιση των χρονίων προβλημάτων στην δημόσια υγεία.

Ο κλάδος του φαρμάκου με αίσθημα ευθύνης, όραμα και πνεύμα αμοιβαίας συνεργασίας θα σταθεί αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας που υπηρετεί την ανάπτυξη, την πρόοδο και πάνω από όλα το όφελος των Ελλήνων ασθενών, ήταν το μήνυμα που επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά μαζί με την ανυποχώρητη απόφαση για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και τον στοχευμένο έλεγχο των δαπανών.

Μετά την συνεδρίαση δεν έγιναν δηλώσεις.

Συνάντηση εκπροσώπων ΣΦΕΕ με υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και τα βήματα που έχουν γίνει για την ψηφιοποίηση της υγείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν, την Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, ο Πρόεδρος, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, ο Αντιπρόεδρος, κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης και ο Γενικός Διευθυντής, κ. Μιχάλης Χειμώνας, του ΣΦΕΕ με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ συζήτησαν με τον Υπουργό τα τεχνικά θέματα που αφορούν την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας. Κεντρικό ζήτημα αποτέλεσε ο ηλεκτρονικός φάκελος των ασθενών, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η διασύνδεση των συστημάτων των νοσοκομείων κ.ο.κ.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid (EU Digital COVID Certificate), το οποίο παρουσίασε χθες με τον Πρωθυπουργό, αλλά και για τις δράσεις στην υγεία που θα υλοποιηθούν άμεσα από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ σχετικά με την πρόσβαση των πολιτών στα στοιχεία τους που περιλαμβάνονται στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ως προπομπό του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας, καθώς και στις ψηφιακές ιατρικές βεβαιώσεις.

Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σπουδαίο έργο του υπουργείου Ψηφιακής πολιτικής και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, εν μέσω κρίσης, με ρυθμούς που αποτελούν παγκόσμια πρωτιά.

Μετά την συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.