Novavax: Αποτελεσματικό σε ποσοστό 90,4% το εμβόλιο της ενάντια στον κορονοϊό - Πότε θα υποβάλει αίτηση έγκρισης στον FDA

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Novavax: Αποτελεσματικό σε ποσοστό 90,4% το εμβόλιο της ενάντια στον κορονοϊό - Πότε θα υποβάλει αίτηση έγκρισης στον FDA
Στα σχέδια της είναι η αίτηση έγκρισης από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Η βιοτεχνολογική εταιρεία Novavax ανακοίνωσε την Δευτέρα πως το εμβόλιο της κατά του κορονοϊού είναι ασφαλές και αποτελεσματικό σε ποσοστό 90,4%, σύμφωνα με κλινικές έρευνες που πραγματοποίησε με 30.000 συμμετέχοντες σε ΗΠΑ και Μεξικό.

Επιπρόσθετα, το εμβόλιο των δύο δόσεων βρέθηκε 100% αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση ήπιας και σοβαρής νόσησης και 93% αποτελεσματικό ενάντια σε κάποια στελέχη, σύμφωνα με την εταιρεία. Στα σχέδια της είναι η αίτηση έγκρισης από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Η ανάλυση ανίχνευσε περίπου 77 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανάμεσα στους 29.960 συμμετέχοντες. Η Novavax ανακοίνωσε πως βρέθηκαν 63 περιπτώσεις στο γκρουπ συμμετεχόντων που δέχθηκε placebo, και 14 περιπτώσεις στο γκρουπ που εμβολιάστηκε πλήρως και με το πραγματικό εμβόλιο. Ως αποτέλεσμα, η συνολική αποτελεσματικότητα υπολογίζεται στο 90,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider