Υγεία
09-06-2021 | 17:27

ΕΕ: Eκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού σε εκατοντάδες εκτροφεία βιζόν

Newsroom
Μοιράσου το
ΕΕ: Eκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού σε εκατοντάδες εκτροφεία βιζόν
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σύμφωνα με τη Γερμανική Ομοσπονδία Προστασίας των Ζώων, η οποία έχει την έδρα της στη Βόνη, είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό εκατομμύρια ζώα σε δέκα χώρες της ΕΕ μέχρι τα μέσα Μαΐου. 

Σύμφωνα έκθεσή της, ο Sars-CoV-2 εντοπίστηκε, μεταξύ άλλων, σε 290 μονάδες εκτροφής βιζόν στη Δανία, σε 69 στην Ολλανδία και σε 13 στη Σουηδία. Σύμφωνα με τη Γερμανική Ομοσπονδία Προστασίας των Ζώων, εντοπίστηκαν επίσης κρούσματα στην Ιταλία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Λετονία, εξού και ζήτησε απαγόρευση της αναπαραγωγής και εκτροφής τους. 

Ανταποκρινόμενη στην ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, η Δανία είχε σκοτώσει όλα τα βιζόν στα εκτροφεία της χώρας. Το ριζικό μέτρο αιτιολογήθηκε με το επιχείρημα ότι ο κορονοϊός των ζώων ήταν μεταλλαγμένος και είχε μεταδοθεί σε ανθρώπους. Η εκτροφή βιζόν στη Δανία απαγορεύτηκε έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. 

Σύμφωνα με τη Γερμανική Ομοσπονδία Προστασίας των Ζώων, αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν εκτροφεία βιζόν στη Γερμανία. Δεν απαγορεύευται, αλλά λόγω των κανόνων εκτροφής δεν αποτελεί κερδοφόρα επιχείρηση. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.