Κοροναϊός: Τask Force για τις τράπεζες συστήνει το υπουργείο Οικονομικών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοροναϊός: Τask Force για τις τράπεζες συστήνει το υπουργείο Οικονομικών
Πυρετός διεργασιών στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και στις τράπεζες.

Τη σύσταση Task Force στο υπουργείο Οικονομικών για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών της εξάπλωσης του κοροναϊού στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, πρόκειται να ανακοινώσει, κατά τις πληροφορίες, το υπουργείο.

Στο μεταξύ, όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, τεράστια κινητοποίηση καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες σε όλες τις τράπεζες, όπως και τους περισσότερους οργανισμούς της χώρας, προκειμένου να προφυλαχθεί όσο το δυνατόν καλύτερα το χρηματοπιστωτικό σύστημα ενάντια στην παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας.

Πηγές με γνώση των διαδικασιών αναφέρουν στο insider.gr τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζει ήδη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναστέλλοντας όλα τα ταξίδια των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης στο εξωτερικό, πλην των προγραμματισμένων συνεδριάσεων των διοικητικών συμβουλίων.

Όσον αφορά στις εμπορικές τράπεζες, πηγές του κλάδου αναφέρουν ότι ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες των τραπεζών έχουν ενεργοποιήσει σχέδια επιχειρησιακής συνέχειας (business continuity plans) προκειμένου να διασφαλίσουν την αδιάλειπτη λειτουργία των ιδρυμάτων. Τα σχέδια αυτά, που έχουν καταρτιστεί ούτως ή άλλως από τα μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα, έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα της νόσου του κοροναϊού που εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς στην Ευρώπη και τη χώρα μας.

Για την ώρα, το προσωπικό εξακολουθεί να εργάζεται από το γραφείο -ειδικά για τις κεντρικές υπηρεσίες- ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη για τηλεργρασία, δηλαδή εργασία από το σπίτι, αναλόγως της ιεράρχησης των αναγκών των επιχειρήσεων. Όλα τα επαγγελματικά ταξίδια των στελεχών στο εξωτερικό, αλλά και το εσωτερικό, έχουν ανασταλεί, πλην των απολύτων απαραίτητων. Σύσταση έχει δοθεί, επίσης, στους εργαζομένους να αποφύγουν τις μετακινήσεις και σε προσωπικό επίπεδο.

Την ίδια ώρα, έντονος προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων στα καταστήματα, όπου η επαφή με το κοινό είναι αυξημένη και γεννά ανησυχία λόγω της έντονης εξάπλωσης του ιού τα τελευταία 24ωρα. Ανώτατα στελέχη συστημικών τραπεζών διαβεβαιώνουν ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και συνεχώς τα σχέδια δράσης αναπροσαρμόζονται με βάση τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider