Eurosat: Έκτη στην ΕΕ σε αριθμό κλινών η Ελλάδα

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Eurosat: Έκτη στην ΕΕ σε αριθμό κλινών η Ελλάδα

Στην έκτη θέση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον μεγαλύτερο αριθμό κλινών σε τουριστικά καταλύματα βρέθηκε η Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurosat για το 2016, στην Ελλάδα ήταν διαθέσιμες 1,2 εκατ. κλίνες σε τουριστικά καταλύματα. Σημειώνεται πως σε μια δεκαετία, από το 2006 έως το 2016, τα διαθέσιμα τουριστικά καταλύματα στην Ελλάδα αυξήθηκαν σε 454.523, από 786.891 σε 1.241.414.

Συνολικά, 31,4 εκατ. κρεβάτια ήταν διαθέσιμα στην ΕΕ το 2016, με τη Γαλλία να έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κλινών σε τουριστικά καταλύματα, με 5,1 εκατ. Ακολουθούν η Ιταλία με 4,9 εκατ., η Ισπανία με 3,5 εκατ., η Γερμανία 3,3 εκατ. και σε μεγαλύτερη απόσταση η Ολλανδία με 1,3 εκατ. και η Ελλάδα με 1,2 εκατ.

Κατά την περίοδο 2005-2016, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 26%. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει με σημερινή της ανακοίνωση η Στατιστική Υπηρεσία της ΕΕ, σημειώθηκε σημαντική αύξηση του αριθμού των διανυκτερεύσεων από μη εγχώριους κατοίκους (+ 40%), ενώ ο αριθμός των διανυκτερεύσεων των κατοίκων κατά τη διάρκεια των εγχώριων ταξιδιών αυξήθηκε κατά 15%.

Η Eurostat διευκρινίζει πως με τον όρο τουριστικά καταλύματα αναφέρονται ξενοδοχεία, τουριστικά καταλύματα μικρής διάρκειας, χώροι κατασκήνωσης, τροχόσπιτα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Επίσημα υποψήφιος για την προεδρία του Εurogroup o Κυριάκος Πιερρακάκης

Ασανσέρ: Παράταση ως τις 30 Ιουνίου 2026 στην απογραφή στο ψηφιακό Μητρώο

Γιορτινά και με παροχές μπαίνει ο Δεκέμβρης - Βρέχει βιβλία - Και Γλέζος, και Παλαιστίνη και σμόκιν ο Δούκας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider