Επενδύοντας στις δεξιότητες των εργαζόμενων στον τουρισμό: Oι επαγγελματικές λύσεις που έχει ανάγκη η επιχείρησή σας

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδύοντας στις δεξιότητες των εργαζόμενων στον τουρισμό: Oι επαγγελματικές λύσεις που έχει ανάγκη η επιχείρησή σας
Μία επιχείρηση είναι πάνω απ' όλα οι άνθρωποί της.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού αποτελούν τη ραχοκοκαλιά αυτής της βιομηχανίας, καθώς η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν είναι καθοριστική για την ικανοποίηση των τουριστών και την επιτυχία των τουριστικών επιχειρήσεων. Από τους υπαλλήλους των ξενοδοχείων και των εστιατορίων, μέχρι τους ξεναγούς και τους οδηγούς, η επαγγελματική τους συμπεριφορά, η ευγένεια και η γνώση τους μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην εμπειρία ενός επισκέπτη.

Η αφοσίωση και η δεξιότητά τους συμβάλλουν στην οικοδόμηση της φήμης ενός προορισμού, προσελκύοντας επαναλαμβανόμενους, αλλά και νέους επισκέπτες. Επιπλέον, η ενδυνάμωση και η συνεχής εκπαίδευση των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα είναι απαραίτητες για την προσαρμογή στις σύγχρονες απαιτήσεις και τάσεις της αγοράς, διασφαλίζοντας την αειφορία και την ανταγωνιστικότητα της τουριστικής βιομηχανίας.

Οι πιο σημαντικές προκλήσεις για τις επιχειρήσεις

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την έρευνα HR Trends της Randstad για το 2023, η πιο σημαντική πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού και των ξενοδοχείων είναι η δυσκολία να διατηρήσουν την αφοσίωση του ανθρώπινου δυναμικού τους (82%). Ακολουθεί στη λίστα των προκλήσεων η δυσκολία να προσελκύσουν ταλαντούχους εργαζομένους (80%), καθώς και η ανάγκη να βρουν ταλέντα από την τοπική αγορά εργασίας (72%).

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου από τις αρχές του 2024, τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις στην Ελλάδα επισημαίνουν την ανάγκη για εκπαίδευση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων τους, ένα ποσοστό που είναι υψηλότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ που ανέρχεται στο 30%. Στην Ελλάδα, το 77% των μικρών και πολύ μικρών εταιρειών αναφέρουν ότι είναι πολύ δύσκολο να βρουν προσωπικό με τις κατάλληλες δεξιότητες, ένα πρόβλημα που, βέβαια, αντιμετωπίζεται και από τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Αναβάθμιση δεξιοτήτων σημαίνει αναβάθμιση υπηρεσιών

Η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων είναι εξαιρετικά σημαντική σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο και ανταγωνιστικό κόσμο. Η συνεχής εκπαίδευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας των εργαζομένων, επιτρέποντάς τους να προσαρμόζονται σε νέες τεχνολογίες και μεθόδους εργασίας. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που εκπαιδεύονται τακτικά είναι καλύτερα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, ενισχύοντας την καινοτομία και τη δημιουργικότητα εντός της επιχείρησης.

Ο ρόλος του upskilling στην ενίσχυση της αφοσίωσης των εργαζομένων είναι καθοριστικός. Όταν οι επιχειρήσεις επενδύουν στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εργαζομένων τους, δείχνουν έμπρακτα την εκτίμηση και την αναγνώριση προς το προσωπικό τους. Αυτό δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους εργαζομένους, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται για την επαγγελματική τους ανάπτυξη και πρόοδο. Η ευκαιρία για συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων κάνει τους εργαζόμενους να αισθάνονται πολύτιμοι και απαραίτητοι για την επιχείρηση, ενισχύοντας την αφοσίωση και την πίστη τους στον οργανισμό.

Μέσω προγραμμάτων ειδίκευσης και αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους, οι εργαζόμενοι μπορούν να βελτιώσουν τη συνολική εμπειρία των επισκεπτών και να διαφοροποιήσουν την επιχείρηση από τους ανταγωνιστές.

Επαγγελματικές λύσεις για την αναβάθμιση του προσωπικού της επιχείρησής σας

Η επένδυση σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων μπορεί να αυξήσει την αποδοτικότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών σας. Μπορείτε να συνεργαστείτε με εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς που προσφέρουν εξειδικευμένα προγράμματα για τον τουριστικό τομέα, καθώς και να αξιοποιήσετε τεχνολογίες e-learning για τη συνεχή εκπαίδευση των εργαζομένων σας.

Το πρόγραμμα "Business Banking Τουρισμός" υλοποιείται για 14η συνεχή χρονιά και αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρόταση, προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκλειστικών προνομίων, τραπεζικών και μη τραπεζικών υπηρεσιών, το οποίο απευθύνεται στις τουριστικές επιχειρήσεις των νησιωτικών περιοχών, της Χαλκιδικής, της Κρήτης αλλά και των 2 μεγάλων αστικών κέντρων, Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Είναι σημαντικό ότι το πρόγραμμα προσφέρει non banking προνόμια σε συνεργασία με τρίτες εταιρείες που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με προνομιακή τιμολόγηση στους πελάτες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Στελεχώστε σωστά το ξενοδοχείο ή το εστιατόριό σας

Ανάμεσα στα προνόμια που προσφέρει το πρόγραμμα είναι η συνεργασία με εταιρείες που θα σας βοηθήσουν να αναβαθμίσετε το προσωπικό της επιχείρησής σας. Έτσι, έχετε 30% έκπτωση στην εφαρμογή Myjobnow. Με περισσότερους από 3 εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα, μια εξειδικευμένη ομάδα επαγγελματιών και τη χρήση αλγορίθμου σάς βοηθά να βρείτε το κατάλληλο προσωπικό για την επιχείρησή σας. Με την εφαρμογή Myjobnow μπορείτε να υπολογίζετε τη συμβατότητα των υποψήφιων με βάση τις ανάγκες σας με τη χρήση του Compatibility Score, να φιλτράρετε αυτόματα τους υποψήφιους με το Screening Chatbot, να διασφαλίζετε την ποιότητα των υποψήφιων με το σύστημα αναφορών και τη διαγραφή των ακατάλληλων από την πλατφόρμα, να προγραμματίζετε αυτόματα συνεντεύξεις για τις ημέρες και τις ώρες που έχετε δηλώσει και να λαμβάνετε εξειδικευμένη υποστήριξη πάνω στις ανάγκες σας.

Επιπλέον, σε συνεργασία με την Athens Home Services, κορυφαία εταιρεία στον χώρο της εύρεσης προσωπικού, σας προσφέρει την ιδανική λύση για τη στελέχωση του ξενοδοχείου και του εστιατορίου σας. Μέσα από το εκτεταμένο δίκτυο διεθνών συνεργατών της, η AHS σάς παρέχει έμπειρο και αφοσιωμένο προσωπικό από τρίτες χώρες, όπως Ινδία, Φιλιππίνες, Βιετνάμ, Νεπάλ, Ινδονησία, Σρι Λάνκα και Μπαγκλαντές. Με την εφαρμογή της διαδικασίας της νόμιμης μετάκλησης προσωπικού τρίτης χώρας, σας προσφέρει ποικιλία εξειδικευμένου προσωπικού, εγγυημένη αξιοπιστία, νομικές συμβουλές και υποστήριξη και άψογη επικοινωνία και συνεργασία. Επιπλέον, η AHS σάς παρέχει υπηρεσίες οργάνωσης και εκπαίδευσης προσωπικού στο housekeeping και συμβουλευτικής τουριστικών επιχειρήσεων.

Να σημειώσουμε ότι φέτος το πρόγραμμα "Business Banking Τουρισμός" εστιάζει στις ανάγκες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων για την αναβάθμιση των υποδομών τους, την ενίσχυση της ρευστότητάς τους και την μείωση του λειτουργικού κόστους τους με κύριο όχημα το καινοτόμο προϊόν POS Cash Advance και το εξειδικευμένο πρόγραμμα Ενεργειακού Συμψηφισμού-Net Metering.

Παρέχοντας στους εργαζομένους τις απαραίτητες γνώσεις και την κατάλληλη τεχνογνωσία, οι επιχειρήσεις μπορούν να δημιουργήσουν αξέχαστες εμπειρίες που οδηγούν στην ικανοποίηση και την αφοσίωση των πελατών, και, τελικά, στην επιχειρηματική επιτυχία.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider