Συνάντηση Κεφαλογιάννη με τον Κινέζο πρέσβη στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Συνάντηση Κεφαλογιάννη με τον Κινέζο πρέσβη στην Ελλάδα
Στην συνάντηση αποφασίσθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στην επόμενη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κίνας, η λειτουργία της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Πεκίνου και η δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης της.

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Xiao Junzheng.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση των κοινών διμερών δράσεων στον τομέα του τουρισμού. Ειδικότερα, συζητήθηκε η υλοποίηση της συμφωνίας τουριστικής συνεργασίας για τη χρονική περίοδο 2022-2024 και η ενεργή συμμετοχή της ελληνικής πλευράς στην Πρωτοβουλία της Συνόδου Υψηλού Επιπέδου Κίνας-Χωρών Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης, για τον τομέα του τουρισμού.

Ειδική αναφορά έγινε στην αναθέρμανση της τουριστικής κίνησης μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας καθώς και στο αίτημα του Κινέζου Πρέσβη για λήψη άμεσων μέτρων από την ελληνική πλευρά για την επίσπευση των προθεσμιών έκδοσης θεωρήσεων εισόδου (VISA) προκειμένου να διευκολυνθεί η τουριστική ροή.

Στην συνάντηση αποφασίσθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στην επόμενη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κίνας, η λειτουργία της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Πεκίνου και η δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider