Στην Αθήνα το συνέδριο των ανεξάρτητων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Γαλλίας- Προβολή Ελλάδας ως χειμερινό προορισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Αθήνα το συνέδριο των ανεξάρτητων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Γαλλίας- Προβολή Ελλάδας ως χειμερινό προορισμό
Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, οι εργασίες του 12ου συνεδρίου του κορυφαίου δικτύου των ανεξάρτητων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Γαλλίας με την επωνυμία Selectour, όπου το «παρών» δίνουν διευθυντικά στελέχη μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, αλυσίδων ξενοδοχείων, μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και δημοσιογράφων του τουρισμού από τη Γαλλία.

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, οι εργασίες του 12ου συνεδρίου του κορυφαίου δικτύου των ανεξάρτητων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Γαλλίας με την επωνυμία Selectour, όπου το «παρών» δίνουν διευθυντικά στελέχη μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, αλυσίδων ξενοδοχείων, μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και δημοσιογράφων του τουρισμού από τη Γαλλία. Οι εργασίες του συνεδρίου, που είναι σημείο αναφοράς για την «ελίτ» της γαλλικής τουριστικής αγοράς, θα διαρκέσουν έως τις 27 Νοεμβρίου και αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία για τον ΕΟΤ να παρουσιάσει και να προωθήσει, μεταξύ άλλων, τον ελληνικό χειμερινό τουρισμό στους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της γαλλικής αγοράς.

Παράλληλα, ο ΕΟΤ που στηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία, στοχεύει να προβάλλει την Αθήνα ως τον ιδανικό ευρωπαϊκό προορισμό city break στη γαλλική αγορά. Την ίδια στιγμή, ο ΕΟΤ δίνει τη δυνατότητα στις 13 περιφέρειες της χώρας μας να πάρουν μέρος στο συνέδριο της Selectour με δικά τους περίπτερα, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να προωθήσουν τους ξεχωριστούς προορισμούς τους στους εκπροσώπους της γαλλικής αγοράς.

Η ατζέντα του συνεδρίου περιλαμβάνει θέματα που αφορούν τις προκλήσεις αναφορικά με τα θέματα επάρκειας και κόστους ενέργειας, καθώς επίσης και τις πράσινες πολιτικές και πρωτοβουλίες για ένα αειφόρο τουριστικό μοντέλο. Εν τω μεταξύ, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το σύγχρονο πρόσωπο της ελληνικής πρωτεύουσας, καθώς περιλαμβάνονται πολιτιστικές και γαστρονομικές δράσεις.

«Η διοργάνωση του εμβληματικού συνεδρίου της Selectour στην Αθήνα, με περισσότερους από 500 σύνεδρους από τον χώρο του γαλλικού τουρισμού, είναι μία θαυμάσια ευκαιρία να αναδείξουμε τη σημασία της γαλλικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό», δήλωσε ο γγ του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, εστιάζοντας στην ευκαιρία που θα έχουν οι περιφέρειες να αναδείξουν τα πλεονεκτήματά τους με τη συμμετοχή τους στις εργασίες του συνεδρίου.

Αναφορικά με την γαλλική αγορά και τις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα, σε ανακοίνωση της Τραπέζης της Ελλάδος τονίζεται ότι στο φετινό εννεάμηνο οι αφίξεις είναι 17,6% αυξημένες σε σχέση με το 2019 και τα έσοδα αυξημένα κατά 11,7% σε σχέση με το ίδιο έτος. Το δίκτυο της Selectour περιλαμβάνει περισσότερα από 1.200 μέλη που βρίσκονται στη γαλλική επικράτεια, σε περισσότερες από 600 πόλεις, με περισσότερους από 4.000 συμβούλους που ειδικεύονται στα ταξίδια αναψυχής και στον επαγγελματικό τουρισμό.

Τέλος, με ενδιαφέρον αναμένεται η παρέμβαση του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, αύριο Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, οπότε θα απευθύνει χαιρετισμό στους Γάλλους τουριστικούς πράκτορες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

RND: Η Ελλάδα στους μεγάλους νικητές της φετινής τουριστικής σεζόν

Real Estate - Ερμού: Σε ψηλά επίπεδα το μέσο μίσθωμα στον πιο δημοφιλή εμπορικό δρόμο

gazzetta
gazzetta reader insider insider