Οι τοπ 10 παραλίες που πρέπει να επισκεφτείς στη Μύκονο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι τοπ 10 παραλίες που πρέπει να επισκεφτείς στη Μύκονο
Βελούδινες αμμουδιές, καταγάλανα νερά και η παγκοσμίως γνωστή, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της Μυκόνου! Με το που θα πατήσεις το πόδι σου στις ειδυλλιακές παραλίες του νησιού των ανέμων, δεν θα θέλεις να φύγεις ποτέ.

Βελούδινες αμμουδιές, καταγάλανα νερά και η παγκοσμίως γνωστή, κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της Μυκόνου! Με το που θα πατήσεις το πόδι σου στις ειδυλλιακές παραλίες του νησιού των ανέμων, δεν θα θέλεις να φύγεις ποτέ. Είτε είσαι party animal, είτε οικογενειάρχης, ζευγάρι ή παρέα, μοναχικός τύπος ή social butterfly, σίγουρα θα βρεις την ιδανική παραλία για σένα. Αν έχεις κάνει ήδη την κράτησή σου στο Oniro Mykonos και δεν ξέρεις από πού ν’ αρχίσεις, σου προτείνουμε 10 από τις κορυφαίες παραλίες του νησιού για να διαλέξεις!

Ψαρού – Glamour και πολυτέλεια

Από τις πιο ξακουστές παραλίες της Μυκόνου. Εκεί θα βρεις όλο το σταρ σύστεμ της Ελλάδας – και όχι μόνο – να παραθερίζει. Όχι άδικα φυσικά, αφού τα κρυστάλλινα νερά, η ψιλή άμμος και το εκπληκτικό τοπίο στην Ψαρού δεν μπορούν παρά να σε αιχμαλωτίσουν με τη γοητεία τους. Σε συνδυασμό με τα διάσημα beach bars, τα θρυλικά πάρτι, τα ακριβά εστιατόρια και την όλη glamour ατμόσφαιρα που επικρατεί, η παραλία αυτή αποτελεί δικαίως μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Μυκόνου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Paradise – Πάρτι μέχρι τελικής πτώσης

Όταν οι hippies μαζεύονταν σε αυτή την παραλία τη δεκαετία του 1970, με τίποτα δεν φαντάζονταν το πώς θα είναι σήμερα! Μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, με εστιατόρια, μπαράκια και δημοφιλείς DJs, που ξεκινούν να δίνουν το ρυθμό από νωρίς το απογευματάκι. Όσο περνά η ώρα, ο ρυθμός δυναμώνει, μέχρι που καταλήγει σε ξέφρενο πάρτι, το οποίο φυσικά διαρκεί ως τις πρώτες πρωινές ώρες!

Super Paradise – Στυλ, διασκέδαση και… η μαγεία της φύσης

Η διάθεση για πάρτι επικρατεί και στο Super Paradise, που έχει όμως τη δική του, ξεχωριστή ατμόσφαιρα, λόγω των καταγάλανων νερών και της ψιλής, χρυσαφένιας αμμουδιάς που δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο στην παραλία αυτή. Εκεί θα βρεις από φοιτητόκοσμο μέχρι οικογένειες, να απολαμβάνουν την ηλιοθεραπεία, τις βουτιές, τη μουσική από τα τοπικά μπαράκια, και τα πάρτι που δεν τελειώνουν!

Παράγκα – Αναζωογόνηση στα ρηχά νερά

Πιο μικρή σε σύγκριση με τις πιο πάνω, αλλά εξίσου δημοφιλής παραλία. Την Παράγκα θα τη λατρέψεις αν είσαι το άτομο που θέλει να περπατά ξυπόλητο στην άμμο και να δροσίζεται στα ρηχά νερά, χωρίς φυσικά να στερείται τα εκλεπτυσμένα εστιατόρια και τα στιλάτα beach bars που δίνουν το ρυθμό.

Ορνός – Οικογενειακός και συνάμα… κοσμοπολίτικος

Η ιδανική παραλία για να πάει μια οικογένεια και να περάσει όλη της τη μέρα! Ο Ορνός διαθέτει ήρεμα, κρυστάλλινα νερά, υπέροχη αμμουδιά, θαλάσσια σπορ και σημεία για κατάδυση. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις ανέσεις, τα beach clubs, τα εστιατόρια και τα σκάφη που αγκυροβολούν στα νερά του, καθιστούν την παραλία του Ορνού ένα all-day venue, που ελκύει τόσο τις οικογένειες όσο και τους πιο… trendy επισκέπτες του νησιού!

Αγία Άννα (Καλαφάτης) – Εξωτική ομορφιά

Τουρκουάζ νερά, ψιλή άμμος και το μελτέμι – ο ισχυρός, βόρειος άνεμος που πνέει στο Αιγαίο – να δημιουργούν ένα εξωτικό, απόλυτα καλοκαιρινό σκηνικό σε αυτή τη μικρή, ονειρική παραλία. Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ θα την αγαπήσουν ιδιαίτερα, αφού προσφέρεται για καταδύσεις, windsurfing και άλλα καλοκαιρινά σπορ.

Πάνορμος – Για να ξεφύγεις από τα πλήθη ή και να.. χαθείς ανάμεσά τους

Και όμως. Ο Πάνορμος είναι ιδανικός και για τα δύο αυτά σενάρια. Στη μια του πλευρά θα βρεις την ηρεμία και τη γαλήνη που σου προσφέρει το ειδυλλιακό τοπίο και μόνο αυτό, ενώ στην άλλη του πλευρά θα συναντήσεις ένα σικάτο beach bar και τη γνωστή, upbeat ατμόσφαιρα του νησιού. Ότι και να επιλέξεις, το σίγουρο είναι ότι το βραχώδες σκηνικό και τα κρυστάλλινα νερά της παραλίας αυτής θα σε σαγηνέψουν με την ομορφιά τους.

Ελιά – Ατέλειωτη αμμουδιά

Η μεγαλύτερη αμμώδης παραλία του νησιού, με πεντακάθαρα νερά και μια μαγευτική ομορφιά. Εκεί θα βρεις πολλά γνωστά ονόματα να απολαμβάνουν την ηλιοθεραπεία τους μαζί με ζευγάρια και οικογένειες. Δεν λείπουν φυσικά οι παραδοσιακές ταβέρνες, τα στιλάτα εστιατόρια, τα beach bars και τα θαλάσσια σπορ.

Πλατύς Γιαλός – Όπου τα ζευγάρια, οι παρέες και οι οικογένειες συναντώνται

Μια μεγάλη παραλία με υπέροχα νερά και αρκετά ξενοδοχεία γύρω της. Ο Πλατύς Γιαλός είναι πολύ δημοφιλής τόσο σε ζευγάρια, όσο και σε παρέες αλλά και σε οικογένειες που παραθερίζουν στο νησί, λόγω της εύκολης πρόσβασης και των ανέσεων που διαθέτει – από παραδοσιακές ταβέρνες, εστιατόρια και beach bars, μέχρι ένα ευρύ φάσμα από θαλάσσια σπορ.

Άγιος Ιωάννης – Με θέα τη Δήλο

Μια από τις πιο ήσυχες παραλίες του νησιού, ο Άγιος Ιωάννης, γοητεύει ζευγάρια και οικογένειες χάρη στο πανέμορφο του τοπίο, τα ρηχά, κρυστάλλινα νερά και τη μοναδική θέα της Δήλου που χαρίζει στους παραθεριστές του. Αν είσαι λάτρης του snorkelling, μόλις βρήκες το κατάλληλο μέρος για τις καταδύσεις σου. Αν ακόμη ψάχνεις την ιδανική παραλία για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα, φρόντισε να είσαι στον Άγιο Ιωάννη αργά το απογευματάκι, για ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα με τα φώτα της Δήλου να λάμπουν από μακριά.

Δεν έχεις διευθετήσει ακόμα τη διαμονή σου στο κοσμοπολίτικο νησί της ατελείωτης διασκέδασης και της ειδυλλιακής ομορφιάς; Κάνε την κράτησή σου στο Oniro Mykonos όσο ακόμα προλαβαίνεις και απόλαυσε τις πιο αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές της ζωής σου!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider