Τουρισμός
17-12-2021 | 11:12

Με PCR 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών η είσοδος ταξιδιωτών στην Ελλάδα

Newsroom
Μοιράσου το
Με PCR 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών η είσοδος ταξιδιωτών στην Ελλάδα -Βγήκε το ΦΕΚ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για τις προϋποθέσεις εισόδου ταξιδιωτών στη χώρα μας. 

Ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στην Ελλάδα, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών.

Ο έλεγχος του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του είναι ευθύνη των αεροπορικών, ναυτιλιακών, σιδηροδρομικών εταιρειών, όπως και των εταιρειών οδικών μεταφορών. Οι εταιρείες πρέπει να επιβεβαιώνουν ότι ο ταξιδιώτης φέρει όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ, οι ταξιδιώτες προς την Ελλάδα που διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορονοϊό:

-υπόκεινται σε προσωρινό περιορισμό, κατ' οίκον ή σε κατάλληλο τόπο προσωρινής διαμονής που υποδεικνύεται από τις αρμόδιες αρχές, για δέκα ημέρες,

 -ενώ όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό προ δεκατεσσάρων ημερών και διαγιγνώσκονται θετικοί, τίθενται σε προσωρινό περιορισμό επτά ημερών.

Λόγω της νέας μετάλλαξης περιορίζονται προσωρινά οι θαλάσσιες συνδέσεις με την Τουρκία, ενώ μειώνεται η πληρότητα στα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Ελλάδα-Ιταλία και Ελλάδα-Αλβανία.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τις 6:00 το πρωί της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου και αφορά εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους άνω των 5 ετών. Οι νέες προβλέψεις θα ισχύουν έως και τις 10 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.