Για νέους προορισμούς του εξωτερικού θα ανοίξει τα φτερά της η Sky Express

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για νέους προορισμούς του εξωτερικού θα ανοίξει τα φτερά της η Sky Express

Νέους προορισμούς στο εξωτερικό ετοιμάζεται να προσθέσει στο πτητικό της πρόγραμμα η Sky Express με τους πρώτους εξ αυτών που θα εγκαινιαστούν εντός του έτους να είναι στη Γαλλία και τη Γερμανία. Σύμφωνα με πληροφορίες η Sky Express θα εντάξει στο πρόγραμμα πτήσεών της το Παρίσι, τη Λυών, τη Νάντη και το Αμβούργο ενώ αρχές Ιουνίου μετά και την έναρξη της τουριστικής σεζόν στις 14 Μαΐου υπολογίζεται να ξεκινήσουν και οι πτήσεις για Βρυξέλλες.

Να θυμίσουμε ότι η είσοδος της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας στους διεθνείς προορισμούς πραγματοποιήθηκε μόλις τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, εγκαινιάζοντας τις απευθείας πτήσεις με την Κύπρο (Αθήνα- Λάρνακα), η συχνότητα των οποίων εκτιμάται ότι θα φτάσει τα τρία δρομολόγια ημερησίως. Η εταιρεία διαθέτει ακόμη χρονοθυρίδα (slot) για πτήση προς Λονδίνο-Χίθροου, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν προς το παρόν πτήσεις προς πώληση.

Στο εσωτερικό η εταιρεία πετά σε 34 εγχώριους προορισμούς, σχεδόν στο σύνολο της χώρας και η ευρεία αυτή γεωγραφική κάλυψη παρέχει την δυνατότητα διασύνδεσης προορισμών.

Μάλιστα το 2020 και παρά την πανδημία, προχώρησε στην ενίσχυση του στόλου των δέκα ATR 42-500 και 72-500, με την παραγγελία έξι αεροσκαφών Airbus A320 neo. Τα δύο πρώτα εξ αυτών παρελήφθησαν την 25η Μαρτίου του 2021 και ξεκίνησαν αρχικά με δρομολόγια στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, Αθήνα - Λάρνακα αλλά και το νέο δρομολόγιο Αθήνα - Ρόδος.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Sky Express, «η στρατηγική ανάπτυξη πατά σε σταθερά και μετρημένα βήματα στη βάση ενός μακρόπνοου σχεδιασμού» Αυτός είναι και ο λόγος που τα νέα 6 «Airbus έχουν αποκτηθεί με ίδια κεφάλαια, χωρίς δυσβάσταχτα χρηματοπιστωτικά ανοίγματα», όπως επισημαίνεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider