Τουρισμός
23-03-2021 | 11:03

«Απόβαση» στη Ρουμανία με τρία νέα ξενοδοχεία κάνει η Zeus

Νίκη Παπάζογλου
Μοιράσου το
«Απόβαση» στη Ρουμανία με τρία νέα ξενοδοχεία κάνει η Zeus
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με τρία νέα ξενοδοχεία στην αγορά της Ρουμανίας ενισχύει το χαρτοφυλάκιό του ο όμιλος της Zeus International, ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ομίλους εκμετάλλευσης και διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων. 

Οι τρεις νέες μονάδες - Central,  Venezia και Opera -  που εξαγόρασε ο όμιλος βρίσκονται στο Βουκουρέστι, στο «Παρίσι των Βαλκανίων», γύρω από τους κήπους του Cismigiu  κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης (Centru Vechi), αλλά και στην καρδιά της πολιτιστικής & εμπορικής περιοχής.

Ειδικότερα τα ξενοδοχεία Central & Opera, τα οποία χτίστηκαν κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου είναι κοντά σε γνωστά αξιοθέατα της περιοχής, όπως το Μέγαρο του Κοινοβουλίου  (πρώην «Παλάτι του Λαού»), το Ρουμανικό Αθήναιον και το πρώην βασιλικό παλάτι στην Πλατεία Επανάστασης, το οποίο λειτουργεί πλέον ως Εθνικό Μουσείο Τέχνης.

Όσο για το ξενοδοχείο Venezia, αποτελεί ιστορικό μνημείο τέχνης και πολιτισμού το οποίο χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, ένα διατηρητέο κτήριο το οποίο βρίσκεται  στην ιστορική πλατεία του Mihail Kogălniceanu (ιδρυτή της σύγχρονης Ρουμανίας).  

Να σημειωθεί ότι τα εν λόγω ξενοδοχεία βρίσκονται υπό την διαχείριση της εταιρείας από τον Σεπτέμβριο του 2015 και προτού αποφασίσει την εξαγορά τους η Zeus κατάφερε να οκταπλασιάσει τα λειτουργικά τους κέρδη. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η εταιρεία θα δρομολογήσει άμεσα  επένδυση  εκτενούς ανακαίνισης των κτηρίων ώστε να αναδειχθούν σε κορυφαία Boutique Hotel της χώρας. 

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτήν τη νέα επενδυτική πρωτοβουλία και την αύξηση του χαρτοφυλακίου της ΖΕΥΣ» ανέφερε ο κ. Χάρης Σιγανός Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και πρόσθεσε ότι «αποσκοπούμε στην ανάδειξη της παρουσίας μας στον τομέα των ξενοδοχείων και συμβουλευτικών υπηρεσιών στον Ευρωπαϊκό χώρο, εστιάζουμε στις προοπτικές αύξησης της κερδοφορίας και παραμένουμε αισιόδοξοι πως αυτη μας η επένδυση στην Ρουμανία θα είναι ιδιαίτερα επιτυχής» 

Να υπενθυμίσουμε ότι η Zeus International, ως εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων παρέχει υπηρεσίες Hotel Management και αναθέσεις αναδιάρθρωσης περιουσιακών στοιχείων σε ανεξάρτητα ξενοδοχεία και θέρετρα πολλαπλών επωνυμιών.

Οι υπηρεσίες διαχείρισης ξενοδοχείων και συμβουλευτικών υπηρεσιών που προσφέρει η Zeus International περιλαμβάνουν εκπροσώπηση ιδιοκτητών, προ-άνοιγμα και διαχείριση ξενοδοχείων, ελέγχους λειτουργίας και συμβουλευτικές υπηρεσίες, διαχείριση ανάκαμψης, επιλογή επωνυμίας, σχέδια βελτίωσης κέρδους καθώς και διάφορα προγράμματα που εστιάζονται στη σχέση μεταξύ διατήρησης πελατών, ικανοποίησης πελατών και εικόνα.

Η εταιρεία διατηρεί ήδη γραφεία σε Αθήνα, το Μιλάνο, το Βουκουρέστι, τη Λευκωσία και τη Σόφια και πλέον λειτουργεί περισσότερα από 3.500 δωμάτια σε 22 ξενοδοχεία, αυξάνοντας τα κέρδη πρώτης γραμμής σε όλα τα τμήματα για να επιτύχει τη βέλτιστη κερδοφορία. 

Οι εξαγορές μάλιστα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν αφού το σχέδιο επέκτασης της Zeus International εντός της Ευρώπης προβλέπει για την επόμενη πενταετία αρκετές επιπλέον ιδιοκτησίες αρκετές εκ των οποίων έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν στα τέλη του 2021 και το πρώτο τρίμηνο του 2022. 

Το τρέχον χαρτοφυλάκιο βασικών εταιρικών σχέσεων περιλαμβάνει έργα με βασικά κεφάλαια και εταιρείες όπως: Bain Capital, Invel Real Estate Partners, B2K Capital, Viohalco Group, καθώς και συνεργασία με μερικά από τα πιο γνωστά brands ξενοδοχείων στον κόσμο, όπως Wyndham Hotels, Radisson Hotels και Hilton Hotels.

Όσο για τις συνδεδεμένες εταιρείες της Zeus Xenium και Cronus Developments καλύπτουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες φιλοξενίας, όπως χρηματοοικονομική ανάλυση και αναχρηματοδότηση έργων φιλοξενίας, μελέτες σκοπιμότητας, αναλύσεις επενδύσεων, διαχείριση έργων, σχεδιασμό και ανάπτυξη έργων, προμήθειες, ανακαινίσεις και νέες κατασκευές. Μέσω των Xenium και Cronus Developments, η Zeus προσφέρει στους επενδυτές φιλοξενίας, μια υπηρεσία One-Stop Shop που βασίζεται στην απόδοση και στην αρχή του Turn-Key.

 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.