EasyJet: Νέα «ένεση ρευστότητας» 1,87 δισ. δολαρίων με κρατικές εγγυήσεις

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EasyJet: Νέα «ένεση ρευστότητας» 1,87 δισ. δολαρίων με κρατικές εγγυήσεις

Νέα ένεση ρευστότητα ύψους 1,87 δισ. δολαρίων με μερικές εγγυήσεις από την Βρετανία, έλαβε η easyJet για να καταπολεμήσει τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού, ο οποίος είναι τεράστιος για το σύνολο του κλάδου των αερομεταφορών.

Συγκεκριμένα, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην πρωτοφανή πτώση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια που καταγράφεται παγκοσμίως, η low cost αεροπορική εταιρεία, έλαβε νέο πενταετές δάνειο ύψους 1,87 δισ. δολαρίων από κοινοπραξία τραπεζών, μέρος του οποίου είναι εγγυημένο από τη Βρετανική κυβέρνηση. Με το νέο δάνειο εκτιμά ότι θα βελτιώσει το προφίλ ωρίμανσης του χρέους της. Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, θα αποπληρώσει και θα ακυρώσει την πιστωτική διευκόλυνση των 500 εκατ. δολαρίων και τα μακροπρόθεσμα δάνεια ύψους 400 εκατ. στερλίνων (542,6 εκατ. δολάρια).

Να θυμίσουμε, ότι όπως και οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έτσι και η easyJet, ήλπιζε σε μια ανάκαμψη την άνοιξη του τρέχοντος έτους, κάτι που αναμένεται να καθυστερήσει μέχρι το καλοκαίρι όπου και υπολογίζεται να έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.

Μέχρι τότε βέβαια η επιβατική κίνηση θα παραμείνει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, ειδικά στην Βρετανία που αποτελεί την η μεγαλύτερη αγορά της Easy Jet και διανύει αυτή την περίοδο το δεύτερο lockdown της με την μετάλλαξη του ιού να εκτινάσσει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

Σημειωτέον ότι οι ενέσεις ρευστότητας είναι ένα από τα μέτρα που έχει λάβει η αεροπορική εταιρεία προκειμένου να επιβιώσει. Μέχρι σήμερα η eazyJet έχει προχωρήσει σε μείωση προσωπικού κατά 4.500 θέσεις, έχει προσφύγει στους μετόχους για ρευστότητα και έχει πουλήσει αρκετά αεροπλάνα της. Παράλληλα, δεν έχει αποκλείσει τη λήψη περαιτέρω μέτρων, όπως φαίνεται και στην σημερινή ανακοίνωσή της. «Η easyJet θα συνεχίσει να επανεξετάζει τη θέση ρευστότητάς της σε τακτική βάση και θα συνεχίσει να αξιολογεί περαιτέρω τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες». ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider